Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
No i zniknęły najtańsze wersje z napędem na tył, zostały same LR i Performance:
Najlepsze to, że te auta są takie same np. Czechy, Węgry, Turcja, Austria.

kboc

Nowy na Forum
Spróbuje w ten sposób robić, dziś w szale rabatowym nabyłem rezerwacje na TM3 LR AWD za 216890😎🤠
Po rozmowie z konsultantem Tesla niestety nie ma możliwości post factum aktualizacji zamówienia poprzez dodanie kodu polecającego.

KRA

Fachowiec
Nie wiem o co chodzi że te najtańsze wersje za 185 tys. pojawiają się i znikają. Nie było parę dni a teraz znowu wpadły:
Myślicie że to ludzie rezygnują z zakupu czy kapią tak po prostu po sztuce?
1689790692731.png

Michal

Moderator
To są inne auta - maja inne VINy.
Chociaż akurat ten jest od 4 dni codziennie dostępny :p
Zwykle robią tak, że co chwile pojawiają się takie same auta z nowymi VINami, przy czym te VINy nie są prawdziwe tylko takie ściemnione, bo mają format:
LRW3230_c220bb3a7508fb68711e4624705d6053 (ten tutaj)
zamiast normalnych:
LRW3E7FA6LC099608

Moim zdaniem ten ściemniony VIN oznacza zwykle, że jest więcej takich aut i mogą być te same w kilku możliwych konfiguracjach - np. z FSD i bez FSD.
Jak ktos zamówi, to losuje się jakiś prawdziwy VIN i dopiero jest przydzielany.

Tutaj rzeczywiście dziwnie to wygląda, ale w sumie może rzeczywiście nikt go nie bierze, bo ceny AWD tak poleciały, że ludzie za kilkanaście tyś więcej mogą mieć znacznie większą baterię.

Last edited:

Łukasz G.

Nowy na Forum
Nie wiem o co chodzi że te najtańsze wersje za 185 tys. pojawiają się i znikają. Nie było parę dni a teraz znowu wpadły:
Myślicie że to ludzie rezygnują z zakupu czy kapią tak po prostu po sztuce?
View attachment 12048
Z tego co mi mówiła konsultantka, to ktoś anulował zamówienie. No i teraz ja ją wziąłem.

inter

Pionier e-mobilności
W Korei TM3 wysprzedane, nowy termin zakupu, będzie podany w późniejszym terminie.