Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2023

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Myślisz, że to nie wpłynie na termin dostawy?
Myślę, że jak zamówiłeś niedawno to kompletnie nie wpłynie.

Możesz sprawdzić, czy w aplikacji masz te same widełki czasu dostawy - jak są takie same to nie wpłynie.

inter

Pionier e-mobilności
Apropos inventory, nie ma nic na stanie dostępnego jeżeli chodzi o TM3..... czyżby się zbliżał upgrade i nie produkują już obecnej wersji czy też sprzedaż modelu Y jest tak dobra a TM3 tak niska że nie sprowadzają do nas na stan innych modeli niż Y?
W Niemczech na inventory TM3 jest całe mnóstwo, tylko w PL posucha.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
W aplikacji jest tak jak przy zamówieniu, czerwiec-lipiec... Pisałam już o tym. Dlatego dziwi mnie to, że piszecie o wrześniu.
Aktualnie na stronie tesli jest "lip. – sierp. 2023"

Na moje szklane oko to Twoje zamówienie bliżej początku sierpnia będzie, bo jakby miało być w lipcu to już byś miał jakiś termin bliższy. Nie martw się na 100% nie wrzesień :).

mm-tesla

Posiadacz elektryka
W Niemczech na inventory TM3 jest całe mnóstwo, tylko w PL posucha.
Może znów jakaś firma wykupiła wszystko co mieli na stanie...

bobroska

Zadomawiam się
Aktualnie na stronie tesli jest "lip. – sierp. 2023"

Na moje szklane oko to Twoje zamówienie bliżej początku sierpnia będzie, bo jakby miało być w lipcu to już byś miał jakiś termin bliższy. Nie martw się na 100% nie wrzesień :).
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Czyli jednak anulowanie zamówienia i zamówienie teraz, opóźniłoby dostawę. Jeśli zamówiłam 21 czerwca, mogę się spodziewać dostawy lipiec-sierpień, są też głosy że wrzesień albo listopad, mimo, że w aplikacji jest czerwiec-lipiec.
Wszystko wiem.

1000014340.jpg

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Czyli jednak anulowanie zamówienia i zamówienie teraz, opóźniłoby dostawę. Jeśli zamówiłam 21 czerwca, mogę się spodziewać dostawy lipiec-sierpień, są też głosy że wrzesień albo listopad, mimo, że w aplikacji jest czerwiec-lipiec.
Wszystko wiem.

View attachment 11903
Ogólnie działa to tak, składasz zamówienie, trafia one do kolejki realizacji. Następnie fabryka produkuje dany model i wyposażenie przez X tygodni. Jak zamawiasz "golasa" białego to spodziewasz się go szybciej, niż mniej popularne kolory/wyposażenie (stąd też komentarze o Wrześniu).

Twoja konfiguracja i tak jeszcze nie została zaplanowana, więc nawet jak zamówisz ponownie to wpadniesz do tego samego koszyka, co Twoje poprzednie zamówienie.

Można przyjąć, że zamówienie pierwsze będzie wyprodukowane w tej samej partii, co drugie (kwestia różnicy dnia lub dwóch), przyjechałyby zapewnie na tej samej lawecie :), więc nie liczyłbym na opóźnienie.

Samochody produkują partiami, więc jak przyjdzie czas na model 3, czarny itd. to wyprodukują wszystkie na jakie mają zlecenie.

Stąd też sytuacje czasami, że ktoś zamówił np Performance i czeka już 3 miesiące i ma VIN, a ktoś zamówił właśnie teraz i dostaje VIN z automatu na drugi dzień - albo się auto zwolniło, albo aktualnie produkuje się ta konfiguracja i została dodana do planu.

Michal

Moderator
To ja chyba bym wolał się wstrzymać do przypłynięcia statków i kupił jakiś zwrot, który pojawi się od ręki na stronie.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
To ja chyba bym wolał się wstrzymać do przypłynięcia statków i kupił jakiś zwrot, który pojawi się od ręki na stronie.
Jak się nie śpieszy komuś bardzo, to bardzo dobra taktyka, na przeczekanie na koniec kwartału i wyłapanie czegoś w promocyjnej cenie.

Dostępne samochody są tutaj: DOSTĘPNE SAMOCHODY zapewne będą się pojawiać wkrótce.