mm-tesla
Posiadacz elektryka
Myślę, że jak zamówiłeś niedawno to kompletnie nie wpłynie.Myślisz, że to nie wpłynie na termin dostawy?
Możesz sprawdzić, czy w aplikacji masz te same widełki czasu dostawy - jak są takie same to nie wpłynie.
Myślę, że jak zamówiłeś niedawno to kompletnie nie wpłynie.Myślisz, że to nie wpłynie na termin dostawy?
W aplikacji jest tak jak przy zamówieniu, czerwiec-lipiec... Pisałam już o tym. Dlatego dziwi mnie to, że piszecie o wrześniu.Myślę, że jak zamówiłeś niedawno to kompletnie nie wpłynie. Jak w aplikacji masz te same widełki czasu dostawy to nie.
W Niemczech na inventory TM3 jest całe mnóstwo, tylko w PL posucha.Apropos inventory, nie ma nic na stanie dostępnego jeżeli chodzi o TM3..... czyżby się zbliżał upgrade i nie produkują już obecnej wersji czy też sprzedaż modelu Y jest tak dobra a TM3 tak niska że nie sprowadzają do nas na stan innych modeli niż Y?
Aktualnie na stronie tesli jest "lip. – sierp. 2023"W aplikacji jest tak jak przy zamówieniu, czerwiec-lipiec... Pisałam już o tym. Dlatego dziwi mnie to, że piszecie o wrześniu.
Może znów jakaś firma wykupiła wszystko co mieli na stanie...W Niemczech na inventory TM3 jest całe mnóstwo, tylko w PL posucha.
Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Czyli jednak anulowanie zamówienia i zamówienie teraz, opóźniłoby dostawę. Jeśli zamówiłam 21 czerwca, mogę się spodziewać dostawy lipiec-sierpień, są też głosy że wrzesień albo listopad, mimo, że w aplikacji jest czerwiec-lipiec.Aktualnie na stronie tesli jest "lip. – sierp. 2023"
Na moje szklane oko to Twoje zamówienie bliżej początku sierpnia będzie, bo jakby miało być w lipcu to już byś miał jakiś termin bliższy. Nie martw się na 100% nie wrzesień.
Ogólnie działa to tak, składasz zamówienie, trafia one do kolejki realizacji. Następnie fabryka produkuje dany model i wyposażenie przez X tygodni. Jak zamawiasz "golasa" białego to spodziewasz się go szybciej, niż mniej popularne kolory/wyposażenie (stąd też komentarze o Wrześniu).Nie wiem czy się dobrze rozumiemy. Czyli jednak anulowanie zamówienia i zamówienie teraz, opóźniłoby dostawę. Jeśli zamówiłam 21 czerwca, mogę się spodziewać dostawy lipiec-sierpień, są też głosy że wrzesień albo listopad, mimo, że w aplikacji jest czerwiec-lipiec.
Wszystko wiem.
View attachment 11903
Jak się nie śpieszy komuś bardzo, to bardzo dobra taktyka, na przeczekanie na koniec kwartału i wyłapanie czegoś w promocyjnej cenie.To ja chyba bym wolał się wstrzymać do przypłynięcia statków i kupił jakiś zwrot, który pojawi się od ręki na stronie.
Cały czas śledzę czy coś jest dostępne, jeśli coś się pojawi sensownego to wtedy dopiero anuluję zamówienie.To ja chyba bym wolał się wstrzymać do przypłynięcia statków i kupił jakiś zwrot, który pojawi się od ręki na stronie.