daniel

Señor Meme Officer
Pan Piotr jest na zwolnieniu lekarskim. Zadzwoniłem do działu sprzedaży Tesla w Warszawie i któraś pani wystawiła fakturę na moim koncie. W sumie to w mailu opisane, że płatność w ciągu 5 dni, a w tej rozmowie odczułem jakby nie było pośpiechu. Potwierdzenie mam wysłać również do tego pana. Na fakturze jest opis, że płatne 7 dni przed dostawą.

Last edited:

Piter

Posiadacz elektryka
Czy przy finansowaniu przez Teslę (Santander) to leasing informuje o przyznaniu VIN? Dostałem dziś maila że auto w transporcie z przydzielonym VIN i ze mam wpłacać kasę. Planowany odbiór 10-15 listopada. Na stronie i w koncie brak VIN. Sprawdzając po VIN auto jest na statku z destynacją Koper. Miał ktoś podobnie?

Last edited:

xhonet

Zadomawiam się
Czy myślicie że dostawa w IV kwartale aut z roku modelowego 2023 mogą mieć już jakieś istotne zmiany np inną kierownicę z przyciskami kierunkowskazów i kierunków jazdy zamiast dźwigni czy raczej takie niespodzianki są nieprawdopodobne?
Nie będzie tego typu niespodzianek. Raczej symboliczna kosmetyka i potwierdzone zmiany info jak np. zmiany w komforcie zawieszenia. Dopiero był „lifting” i patrząc co się dzieje na świecie z łańcuchami dostaw raczej nie beda ryzykować. Kto by wtedy tez kupował S i X jak wszystkie bajery dadzą dla bida modeli :)

daniel

Señor Meme Officer
Nie będzie tego typu niespodzianek. Raczej symboliczna kosmetyka i potwierdzone zmiany info jak np. zmiany w komforcie zawieszenia. Dopiero był „lifting” i patrząc co się dzieje na świecie z łańcuchami dostaw raczej nie beda ryzykować. Kto by wtedy tez kupował S i X jak wszystkie bajery dadzą dla bida modeli :)
Byłoby super gdyby ulepszyli zawieszenie, ale pewnie nie dla Polaka to. Liczę się z tym, że pewnie nie będzie czujników parkowania. Elon trochę przypomina partię. Jak mówi, że zabierze - to od razu, a jak mówi, że da - to w przyszłości. Może nie być dźwigni pod kierownicą(?), ale mało prawdopodobne.
Nie wiem czy z VINu da się w Tesli coś odczytać oprócz pochodzenia?

Piter

Posiadacz elektryka
Byłoby super gdyby ulepszyli zawieszenie, ale pewnie nie dla Polaka to. Liczę się z tym, że pewnie nie będzie czujników parkowania. Elon trochę przypomina partię. Jak mówi, że zabierze - to od razu, a jak mówi, że da - to w przyszłości. Może nie być dźwigni pod kierownicą(?), ale mało prawdopodobne.
Nie wiem czy z VINu da się w Tesli coś odczytać oprócz pochodzenia?
Rok modelowy to 10 pozycja w VIN. P oznacza rok modelowy 23.

Last edited:

Yavor

Zadomawiam się
Ja na fv mam 2023. Coś mi się obiło o uszy, że kamery mają być nowe. Pytanie tylko czy teraz czy w następnych dostawach...

daniel

Señor Meme Officer