Rafalski

Posiadacz elektryka
Z tego co piszą na forum UK to nie ma żadnego znaczenia. Po prostu Tesla w określonym punkcie roku (Ok piździernika) przełącza się na nowy rocznik. Ponoć inni producenci robią podobnie. Nie oznacza to żadnych nowych usprawnień ani ficzerow bo te wprowadzane są w Tesli na bierząco. To tylko cyferki.
No właśnie zastanawiam się nad tymi czujnikami, możliwe, że już ich nie bedzie w modelach 2023...

pluto

Pionier e-mobilności
Dziwny temat, z tego co patrzyłem na konfiguratorze to personalizacja przyspieszała dostawę
To nic nie znaczy w wydaniu Tesli, miesiąc temu nawet miałem przyznany VIN i co dostawa auta wstrzymana, ViN zabrany , data dostawy usunięta kilka dni temu nowy wyznaczony termin dostawy i tak w kółko.

pluto

Pionier e-mobilności
Nie, nie zdążyłem zapłacić, czekałem na likwidację lokaty bo zakup miał być za gotówkę/przelew.
Wszystko znikło a dostawa przełożona na następny kwartał, teraz znowu przełożona choć w sieci pełno informacji że Tesla zwiększa produkcję.
Jak się okaże że osoby dostaną samochody w mojej wersji a zamówienia zostały złożone później to rezygnuję z zakupu Tesli, bo to nie jest już śmieszne.
Dam jeszcze szansę bo szkoda mi zamówionego auta i tych wydanych 500 zł - w końcu kiedyś powinni wydać auto po starej cenie a na terminy już nie patrzę bo zmieniają się jak ceny w sklepach.

pluto

Pionier e-mobilności
W 3 dzień, z tym terminem płatności to też wielka ściema, bo Teslę którą odbierałem w marcu br. opłaciłem w 9 dniu i wszystko było ok (nawet dzwoniłem do p. Mateusza czy tak mogę zrobić i nie było problemu).

Szymek

Fachowiec
Jak się okaże że osoby dostaną samochody w mojej wersji a zamówienia zostały złożone później to rezygnuję z zakupu Tesli, bo to nie jest już śmieszne.
Nie sądzę żeby była taka opcja ze ktoś w Polsce dostanie Twoja konfiguracje wcześniej. Nikt nigdy nie zgłosił dowodu na taki przypadek (zawsze była jakaś różnica w stylu hak lub inne felgi). Inna sprawa ze z innego regionu, np z Norwegi ktoś może odebrać to samo szybciej ale to wynika z większej liczby transportów na dany region. Choćby skaly srały, ze statku który idzie na Francje czy Holandię auta nie dostaniesz choćby auto miało zgnić na placu.

Ja dostałem VIN ze statku Heog..coś tam Travel ale ostatecznie żaden samochod z tamtego statku do Polski nie przyjechał wiec VIN po trzech dniach zniknął. Stad przy jednym transporcie na kwartał, szanse na wylosowanie VINu są mniejsze niż np w Niemczech czy Holandii. W tym kwartale pewnie będzie jeszcze jedne transport wiec teoretycznie powinna być trochę lepsza sytuacja. Zobaczymy…

pluto

Pionier e-mobilności
Być może jest jak piszesz. Pierwsza dostawa do Polski już płynie i będzie do wydania na początku listopada, druga dostawa pewnie pod koniec kwartału i to by się poniekąd zgadzało z moim szacowanym terminem dostawy.
Grzecznie dalej czekam i zobaczę co będzie się działo ;)

Najnowsze dyskusje