Michal

Moderator
Spokojnie - macie czas na odbiór do końca kwartały, a nie do 15 listopada... Nie czaję skąd ta sraczka, skoro auta przyjechały aż tyle wcześniej.
Ps. Chyba dużo ludzi rezygnuje, bo codziennie pojawiają się nowe auta do odbioru natychmiast, a zniknęło na razie tylko jedno - ten TM3 LR z FSD.

Yavor

Zadomawiam się
Michał żadna sraczka tylko wkurza fakt narzucania terminów przez Teslę. Mogliby dać info, że wysyłają kwity i proszą o kontakt po rejestracji celem umówienia terminu odbioru. A tak to wszystko na styk i człowiek nie wie czy leasing się wyrobi i ma planować czas wolny na odbiór itp. Każdy z nas pracuje i ma swoje obowiązki... Tylko tyle i aż tyle.

Michal

Moderator
Ja piszę o sraczce od strony Tesli, a nie od Was. Nie rozumiem po co oni robią taką spinę z tymi odbiorami.

daniel

Señor Meme Officer
Spokojnie - macie czas na odbiór do końca kwartały, a nie do 15 listopada... Nie czaję skąd ta sraczka, skoro auta przyjechały aż tyle wcześniej.
Ps. Chyba dużo ludzi rezygnuje, bo codziennie pojawiają się nowe auta do odbioru natychmiast, a zniknęło na razie tylko jedno - ten TM3 LR z FSD.
1667599300832.png

EDIT: Widzę sprostowanie, ale już się napracowałem, więc szkoda, żeby się zmarnowało. :p

Szymek

Fachowiec
Chciałbym się dowiedzieć czym Tesla się kieruje dostawą i wydawaniem samochodów. Też mam barwy narodowe i rwd a zamawiałem luty, odbiór 14.11🤔
Jeszcze są różne felgi i hak. Musi byc jednak jakaś różnica miedzy waszymi zamówieniami.

Swoja droga, ciekawe czy samochodu wyjeżdżają z fabryki z FSD i czy jest to traktowane jako różnica w zamówieniach. Skoro można ta funkcje dokupić to dlaczego w dostępnych samochodach są z FSD i bez? Gdyby był to rzut na kasę to wszystkie z dostępnych aut miałyby FSD 🤷🏼

pluto

Pionier e-mobilności
Ja bym czekał do skutku, nie ma co się obrażać bo wlasnie o to im chodzi. Ja na Twoim miejscu złożyłbym skargę do zarządu Tesli w Holandii. Bez jaj‼️ jak mogą Twoje auto spychać na koniec kolejki skoro identyczne ludzie zamówili później a już odbierają.
Tu nie chodzi o obrażanie się bo to tylko samochód, jak nie ten to będzie pewnie inny, ale o stracony czas i kompletnie nie transparentną zasadę przydziału aut. W Skodzie jak zamawiałem Octavię plug-in to po upływie 2 miesięcy od planowanego terminu miałem telefon że mogę zrezygnować z zamówienia (żebym z nieskończoność nie czekał) bo mają jakąś większą obsuwę z półprzewodnikami i oddali mi 5000 zł wpłaconej zaliczki.
W Tesli do końca nic nie wiadomo (można mieć auto zarówno po miesiącu od zamówienia jak i po roku). Szczególnie że same punkty wydawania aut za bardzo nie mają wpływu to co się dzieje z zamówieniami i do kogo uśmiechnie się los. Mają realizować wydawanie aut zgodnie z przyjętymi zasadami i robią co mogą, nie ma do nich nic do zarzucenia.

Tak więc dzisiejsze popołudnie spędziłem przed komputerem i chyba wracam do jakiegoś crossovera HEV (wybrałem 3 modele które mogę mieć nawet za miesiąc) więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.
W przyszłym tygodniu jazdy testowe, decyzja i mam nadzieję szybszy odbiór niż w przypadku Tesli zamówionej w styczniu tego roku.
Pewnie kiedyś wrócę do tej marki, bo auto ma coś w sobie i po jeździe Teslą każdy inny elektryk to już nie to samo :)

Alicjush

Nowy na Forum
Co to znaczy "w najbliższej dostawie"? Z tego co widzę, w drodze są jeszcze 2 "klastry" statków, które powinny dotrzeć w tym kwartale, czy to się wlicza w "najbliższą dostawę" według nich? Masz przewidywaną datę dostawy? U mnie do niedawna było TBD, po mailu do nich wskoczył listopad 2022. Dodatkowo, podobno mają dostarczyć wszystkie zaległe zamówienia do końca tego kwartału. Może warto poczekać do końca roku jednak? :)
Jeśli wskoczył Ci listopad, to stawiam, że auto płynie RCC Amsterdam. Ten statek będzie w Koper 12.11.2022, po częściowym wyładunku w Izraelu. Moja TMY na 99‰ płynie tym statkiem, mam odbiór na 25.11.2022.

Last edited: