Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

inter

Pionier e-mobilności
Wczoraj dopiąłem formalności z Arvalem i dostałem info, że zamówiona przeze mnie T3H LR będzie do odbioru 17.10- ciekawe, bo na infolinii Tesli powiedzieli, że moje zamówienie nie ma jeszcze nadanego VINu.
Fizycznie niemozliwe, ale kto tam wie. Chyba miało być 17 listopad 2023.

mlski

Nowy na Forum
Nie, nie dostałem...
No ja wlasnie dostalem pare dni temu, zamawialem SR, 1 wrzesnia. Mialem orientacyjna date dostawy jak na stronie - pazdziernik-listopad, ale po aktualizacji danych zniknela mi ta data. I tak rozkminiam jakie sa szanse, ze bedzie na Crystal Ray, a jakie, ze na pozniejszych jednak. W NL musi byc sporo zamowien, bo pare dni temu byla informacja na X, ze nawet SR maja juz dostawe na listopad-grudzien.

GGrraadd

Zadomawiam się
Fizycznie niemozliwe, ale kto tam wie. Chyba miało być 17 listopad 2023.
Rozumiem, że teraz już płyną dostawy tylko z modelami poliftowymi? W sumie tak sobie teraz myślę, że w zamówieniu nie ma nigdzie info, że to wersja Highland, jest tylko ta wizualizacja samochodu.... Czy możliwy jest scenariusz, że zostanie wydana wersja przedlifotwa z jakiejś ostatniej dostawy?

mlski

Nowy na Forum
Rozumiem, że teraz już płyną dostawy tylko z modelami poliftowymi? W sumie tak sobie teraz myślę, że w zamówieniu nie ma nigdzie info, że to wersja Highland, jest tylko ta wizualizacja samochodu.... Czy możliwy jest scenariusz, że zostanie wydana wersja przedlifotwa z jakiejś ostatniej dostawy?
Mozesz podejrzec instrukcje, ktora dolaczona jest do zamowienia. U mnie sa zaktualizowane informacje dla Highland.

elektryk

Pionier e-mobilności
Wg mnie wszystko przed liftem już wydali może poza jakimiś egzotycznymi konfiguracjami oraz demówkami. W Norwegii wg statystyk praktycznie tylko Model Y jest obecnie wydawany.

wiktor

Posiadacz elektryka
A dostales info z Tesli, zeby uzupelnic dane o finansowaniu i miejscu odbioru?

tak, to były dwie osobne wiadomości w przeciągu chyba 7 dni od zamówienia, ale to raczej standard z tego co tak sobie czytam różne źródła.

Michal

Moderator
Arval może Ci sprzedać coś ze swojego placu, chociaż wtedy nie miałbyś komunikatów od Tesla.

wiktor

Posiadacz elektryka
No ja wlasnie dostalem pare dni temu, zamawialem SR, 1 wrzesnia. Mialem orientacyjna date dostawy jak na stronie - pazdziernik-listopad, ale po aktualizacji danych zniknela mi ta data. I tak rozkminiam jakie sa szanse, ze bedzie na Crystal Ray, a jakie, ze na pozniejszych jednak. W NL musi byc sporo zamowien, bo pare dni temu byla informacja na X, ze nawet SR maja juz dostawe na listopad-grudzien.

tak mi tez zniknęło