Tesla Model 3 Highland LR RWD pod chmurką bez ładowania w domu

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Kolejna podróż do Krakowa. Rano miałem 74 % i wciąż dowiózłbym ponad 10%, ale skoro mam możliwość załadować się za darmo, to żal było nie skorzystać, więc dobiłem się do 100%, wróciłem z biura do domu zużywając 1%, i ruszyłem w dalszą podróż po kilku godzinach, by dowieźć 36%.
20250627_170651~2.jpg
O tej porze roku wszędzie wystarczylby nam najtańszy RWD. Ale ja lubię ten spalinowy zasięg. Nigdy nie myślę "czy dojadę".

Przy okazji miła pani Adrianna z Berlina z supportu tesli rozwiązała mój problem ze statystykami ładowania w aplikacji tesla. Trzeba w samochodzie w głównym menu Oprogramowanie zezwolić na wysłanie danych. Ech, to teraz wydaje się takie łatwe 😀 Inna sprawa, że według mnie to nie jest prawda, że aż 40% to SuC:
Screenshot_20250627_192446_Tesla.jpg

nabrU

Moderator

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Bo to też można różnie policzyć.
Nie znamy założeń.
Czy to na podstawie liczby ladowan?
Czy może ilość energii doładowana i 40% to z SuC. Wiec ladowan moglo byc mniej, ale konkretniejsze byly. I raczej ta druga opcja.

nabrU

Moderator
Bo to też można różnie policzyć.
Nie znamy założeń.

Ależ oczywiście, że znamy. Słupki wyraźnie pokazują kilowaty. A jak się kliknie na te 4 typy procentów pod wykresem to pokazuje poszczególne kilowaty z podziałem.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Ależ oczywiście, że znamy. Słupki wyraźnie pokazują kilowaty. A jak się kliknie na te 4 typy procentów pod wykresem to pokazuje poszczególne kilowaty z podziałem.
I masz rację, tesla kłamie. Zmobilizowałeś mnie do policzenia ile doładowałem się w dwóch ostatatnich hotelach na orlenie energii: 75.4 kWh oczywiście na AC. I oczywiście nie da się ich zmieścić w żadnej kategorii:
Screenshot_20250627_232428_Tesla.jpg
Bo przecież ani Olsztyn, ani Kołobrzeg to nie moja praca w Warszawie. Zgaduję, że ładowania AC z tempem 11 kW czasem (a może zawsze choćby na orlenie) wpadają w zakładkę Supercharger.

nabrU

Moderator
Masz coś definitywnie pomieszane :p Albo ruskie taki GPS spoofing Wam robią, że Tesla głupieje z lokalizacją.

Dla porównania maj i kwiecień u mnie, tyle że ja mam TeslaFi do porównania:

1751061887471.png 1751061935291.png

Screenshot_20250627-230254.png 1751062635661.png

Jak widać u mnie się to (mniej więcej) zgadza