[Tesla Model 3 HL LR] Drgania kierownicy przy ok. 120 km/h - czyżby masowy problem?

cooler

Pionier e-mobilności
Dobrze kojarzę, że problem u Ciebie pojawił się po powrocie z kraju i postoju samochodu na lotnisku? Może ktoś manewrując na parkingu stuknął trochę w koło zaparkowanego samochodu?
Możesz mieć rację, wtedy cuda się dzieją z piastą.

nabrU

Moderator
Dobrze kojarzę, że problem u Ciebie pojawił się po powrocie z kraju i postoju samochodu na lotnisku? Może ktoś manewrując na parkingu stuknął trochę w koło zaparkowanego samochodu?
Wibracje pojawiły się kilka dni przed wylotem do PL (gdzie byłem ledwo 3 dni). Więc to nie to...

Luigi

Nowy na Forum
Witaj w klubie, aby się łatwiej dyskutowało, uzupełnij stopkę o dane samochodu, i w tym przypadku - również opon. I może staraj się odpowiadać bardziej precyzyjnie :
> zostały wymienione opony
ale, na takie same, inne ?
No i tak na przywitanie : szerokich i gładkich dróg bez suszarek, oraz wolnych i szybkich ładowarek :)
Opony w serwisie zostały wymienione na takie same ale jak patrzałem na produkcję to otrzymałem kilka tygodni starsze opony ale to są brigstone Blizak.
Czy możecie sprawdzić u siebie a mianowicie wchodząc w autopilota jest tam unikanie zmiany pasa ruchu wyłącz to, jesli masz wibracje ale na postoju nie podczas jazdy , ja spróbowałem i uważam że jest jakby ręką odjął wibracje czyli co może to być błąd oprogramowania ? Na to wygląda !!
System zmiany pasa ruchu działa tak że gdy dojeżdżasz do linii to powinieneś poczuć wibracje i zobaczyć niebieska linie jeśli jest asystent to powinien pociągnąć lekko za kierownicą a jeśli jest zaznaczone ostrzeżenie dźwięk i wibracja powinna być, po wyłączeniu tej opcji na postoju nie wyczuwam wibracji czy możecie to sprawdzić u siebie?

Luigi

Nowy na Forum
Święta prawda. Ja tak mam z hałasem. Ludzie jeżdżą np Corollą i chwalą, tymczasem dla mnie hałas w środku przy 140 jest nie do zniesienia.
Wszystkie auta dodatkowo wyciszyłem, bo hałas mnie wkurza, tymczasem ludzie jeżdżą i im nic nie przeszkadza.

Tu może być ten sam problem, ktoś się przesiadł z może i premium, ale dobitego auta i nic mu nie drga, ktoś przesiadł się z zadbanego auta, dbał o opony, zawieche i amorki - i dla niego trzęsie nie do wyobrażenia
Ja jeździłem kółka lat ta sama trasę ale peugeot 308 ale samochód zadbany zawsze opony wielosezonowe żadnych wibracji, odczucie hałasu w kabinie podczas jazdy z prędkością 120 w Peggy nie do zniesienia przy długiej trasie jak dla mnie.
Teraz mam Teslę 3 2025 model hałas mniejszy przy tej samej prędkości ale jest problem z wyciszeniem dzwi kierowcy bo po stronie pasażera podczas jazdy jest generalnie ciszej .
Odnośnie wibracji to możesz mieć rację że niektórzy nie zwracają na to uwagi dla mnie to jest nie do wytrzymania żeby moja ręka podczas jazdy miała cały czas jakieś drgania mrowienie

facet

Fachowiec
Proponuję zgłębić temat interpunkcji 😀
Ja jeździłem kółka lat ta sama trasę ale peugeot 308 ale samochód zadbany zawsze opony wielosezonowe żadnych wibracji, odczucie hałasu w kabinie podczas jazdy z prędkością 120 w Peggy nie do zniesienia przy długiej trasie jak dla mnie.
Teraz mam Teslę 3 2025 model hałas mniejszy przy tej samej prędkości ale jest problem z wyciszeniem dzwi kierowcy bo po stronie pasażera podczas jazdy jest generalnie ciszej .
Odnośnie wibracji to możesz mieć rację że niektórzy nie zwracają na to uwagi dla mnie to jest nie do wytrzymania żeby moja ręka podczas jazdy miała cały czas jakieś drgania mrowienie