Tesla Model 3 LR nowa do dopłat "Mój elektryk" (w cenie 245 brutto) - cesja zamówienia

Stork

Zadomawiam się
Posiadam konto do cesji - rezerwacja na Tesle 3 LR w cenie 245tyś do odbioru w lutym którego już nie porzebuję. Cena zarezerwowanego auta gwarantuje VATowcom pełny odpis od podatku dochodowego jak i zgłoszenie do programu "Mój elektryk" dla firm. Jakby coś ktoś to szczegóły na priv...

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Aktualne?

labcio

Nowy na Forum
Posiadam konto do cesji - rezerwacja na Tesle 3 LR w cenie 245tyś do odbioru w lutym którego już nie porzebuję. Cena zarezerwowanego auta gwarantuje VATowcom pełny odpis od podatku dochodowego jak i zgłoszenie do programu "Mój elektryk" dla firm. Jakby coś ktoś to szczegóły na priv...
Dzień dobry jak wygląda przejęcie cesji, jakie są opłaty?

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Dzień dobry jak wygląda przejęcie cesji, jakie są opłaty?
ALBO cesja ALBO przejęcie. Cesja to przejęcie inaczej :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Z tego co się dowiadywałem, bo mialem takowy zamiar swego czasu z innym autem, i nawet zmieniliśmy raz ze mnie na żonę leasing Coopera ( dawno) ... to leasingodawca musi zbadać nowego klienta, opłaty niespecjalnie wysokie, bo to wsio rybka dla np Banku. Można nawet zmienić parametry umowy.
Kwestia odstępnego o ile takowe jest.
Ja bym pytał konkretnego leasingodawcę, bo są umowy które mogą się różnić.

Bronek

Pionier e-mobilności
No to tylko to brzmi szumnie, tak profesjonalnie CESJA... Kolega ma żonę z cesji.
Drogo go to kosztowało, bo było to "wrogie przejęcie"

lookash_c

Pionier e-mobilności
No to tylko to brzmi szumnie, tak profesjonalnie CESJA... Kolega ma żonę z cesji.
Drogo go to kosztowało, bo było to "wrogie przejęcie"
Za drogi model wybrał, nie załapał się na dopłatę ;-)

Bronek

Pionier e-mobilności
Lekko bita , ale profesjonalnie po przejęciu wyklepana. Kumpel sam klepie bo ma niezły zestaw narzędzi .
Znam kilka opinii i widziałem też efekty. Akademik nam służył za nielegalny warsztat.