Tesla Model 3 SR vs LR RWD wg. analizy ChatGPT

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
Jak ktoś lubi prowadzenie to rwd jest też przyjemniejszy - przednie koła tylko do kierowania i jest lżejszy.
Niemniej 2% ludzi w porywach to lubi, stąd na drogach same suvy. I nie hejcę tego, stwierdzam fakt i dlatego nie pisałem o prowadzeniu w tym wątku dotąd.
Niestety model 3 jest dostarczany na oponach, które są bardzo śliskie w deszczu... i stąd wybór AWD jest chyba najbezpieczniejszy (do ruszania w deszczu na oponach michelin primacy e).

Jak cały świat, temat skomplikowany.

Gdybym miał brać drugą teslę, wziąłbym m3p, ale nie woziłbym nią żony. W lr rwd i tak muszę uważać i to wc trybie chill, gdy z nią jadę.

Wojtek Wawa

Tesla Model 3 LR RWD 2025
To trochę pójście w off topic, ale uważam że dopłata do performance jest bardzo uzasadniona względem LR, bo dostajemy kute felgi, dobre opony (ok, jeśli nie drgają:)), elektronicznie sterowane zawieszenie + topowe osiągi (poziom ferrari). Niestety kosztem dwóch rzeczy - zasięg (ale widziałem tu na forum, że tylko i aż 70 km mniej niż u mnie) oraz 1 cm prześwitu (a ja wykorzystuję choćby na progach na moim osiedlu każdy 1 mm).

Pedr

Posiadacz elektryka
I alcantarki :D szkoda, że zrezygnowali z niej w RWD. Powinna być jeszcze wersja AWD Standard Range.
IMO tkanina wygląda równie dobrze jak nie lepiej. A co do audio, to już o tym gdzieś pisałem, że nie powala, Miałem okazję testować tylko na jeździe próbnej, ale po powrocie do mojej RWD, miałem wrażenie, że dźwięk jest szczuplejszy ale nawet przyjemniejszy w odbiorze. Może kwestia ustawień - będę miał okazję wkrótce dobrze to porównać :D