Serwis w salonie Tesla we Wrocławiu? 🤔ypl ja pierdziulę, co tam się dzieje??? jak odbiorę to od razu umawiam w apce serwis w salonie Tesla we Wrocławiu.
przy takiej ilości aut, to w Katowicach nawet już pewnie nie ma terminówSerwis w salonie Tesla we Wrocławiu? 🤔
W apce masz tylko jeden serwis - Ząbki.
No to ultra pusto w porównaniu do tego co dzisiaj tam było, ale fajny klimat i jak mówię pracownicy nie biegają w chaosie tylko ogarniają konkretnie nawet, co mnie zaskoczyło. W salonie dość pusto, widać, że ludzie na godziny konkretne przyjeżdżają, jacyś ludzie przypadkowi też byli obejrzeć przed zakupem, ale też nie jakoś dużo, ze dwie rodziny były. Ja czekałem dosłownie 5 minut i zostałem elegancko obsłużony przez Pana Tomka.W takim razie w sobotę jak odbierałem było pusto, ale swoje musiałem odczekać.
View attachment 9704View attachment 9705
Performance to jest to samo co LR tylko soft inny, nawet hamulce już są te same, kiedyś były inne. Moim zdaniem performance zamawia się mniej i głównie entuzjaści to zamawiają więc więcej ich tutaj, czyli potencjalna skala wirtualnego problemu większa. A procentowo tyle samo przyjeżdża do PL tylko więcej Was tu na forum.Nie zgodzę się. Zamawiając standard albo LR jeszcze jakoś idzie. Tymczasem klienci na Performance czekają znacznie dłużej? Dlaczego? Bo chyba tesla ma ich gdzieś i nie produkcje tych aut. A jak już (co widać po ilości dostępnych Performance Y w Niemczech) to same czarne lub białe. Także jeden punkt odbioru oraz brak organizacji naszego salonu to jedno. Produkcja i jej schematy to drugie.
Skoro tak to czemu ludzie LR potrafią odebrać znacznie szybciej? Nie wiem jak wyglada kwestia niby twardszego i obniżonego zawieszenia. Coś mi tu nie pasuje.Ale przecież oer
Performance to jest to samo co LR tylko soft inny, nawet hamulce już są te same, kiedyś były inne. Moim zdaniem performance zamawia się mniej i głównie entuzjaści to zamawiają więc więcej ich tutaj, czyli potencjalna skala wirtualnego problemu większa. A procentowo tyle samo przyjeżdża do PL tylko więcej Was tu na forum.
Na tyle na ile czytałem z wiarygodnych źródeł to różnice są symboliczne albo żadne. Zawieszenie i jego zestrojenie to też kwestia konfiguracji. Jak pisałem, dużo mniej ludzi zamawia performance pewnie i dużo większy procent zamawiających się udziela na forum więc wrażenie jest, że wszędzie idzie, a w produkcji performance stoi. Zauważ, że większość nas co tu piszą i co zamówili model long range też czeka, a ja za każdym razem jak byłem w Ząbkach to widziałem jak ludzie long range odbierali, więc, większość co zamówiła long range tu nie siedzi. Ale może się mylę, to tylko domysły, tesla wie, ale nie powie 😅Skoro tak to czemu ludzie LR potrafią odebrać znacznie szybciej? Nie wiem jak wyglada kwestia niby twardszego i obniżonego zawieszenia. Coś mi tu nie pasuje.
Poza tym mówisz ze zamawiają entuzjaści wiec duża szansa ze są tutaj. Tym gorzej bo jak na dłoni wydać ze na Performance czekasz niewspółmiernie długo.
Nie wiem dokładnie jakie są różnice. Jeśli realnie zadne to tym większy wstyd ze tesla olewa tych co płaca na dany model najwiecej.
Nie przemawia to do mnie bo osoby które zamówiły LR potrafią dostać swoj egzemplarz po 2-3 miesiącach. Tymczasem ktoś na białego Performance czekał 5. Mam znajomego co na wiśniowego (pewnie właśnie przez kolor) czeka od czerwca. Jeszcze inna osoba zamawiała w sierpniu i w styczniu/luty dostała jakiejś info ale ostatecznie był problem. Zatem znowu 6 miesięcy.Na tyle na ile czytałem z wiarygodnych źródeł to różnice są symboliczne albo żadne. Zawieszenie i jego zestrojenie to też kwestia konfiguracji. Jak pisałem, dużo mniej ludzi zamawia performance pewnie i dużo większy procent zamawiających się udziela na forum więc wrażenie jest, że wszędzie idzie, a w produkcji performance stoi. Zauważ, że większość nas co tu piszą i co zamówili model long range też czeka, a ja za każdym razem jak byłem w Ząbkach to widziałem jak ludzie long range odbierali, więc, większość co zamówiła long range tu nie siedzi. Ale może się mylę, to tylko domysły, tesla wie, ale nie powie 😅