Piti

Zadomawiam się
tak, ja też zaczynam sądzić że ten sms to "ostrzeżenie" żeby przygotować się do jak najszybszego odbioru, a nie że faktycznie obierzemy to auto, więc to wcale nie oznacza że dostaniemy te auta w tym tygodniu - niestety
Ten SMS jest po to, byś przygotowywał kasę, gdy będzie odpowiedni czas, aby „raz dwa” i opłacić fakturkę.
Ja 2 takie smsy dostałem po tygodniu i dwóch od zamówienia…
Potem jeszcze 3 smsy 48h na wpłatę, bo inaczej ktoś inny przejmie moje auto.
😀

kristof46

Fachowiec
Raczej chodzi o to, że statystyki liczy tylko dla odebranych (podpisanych) pojazdów - takie zapewne wyniki można przedstawić na koniec Q1 dla inwestorów. Nie ma tu znaczenia, czy ktoś opłacił, czy nie - muszą być zgodne z prawdą. Wyprodukowane samochody to jedno, a sprzedane samochody to inna liczba. Stąd te promocje i ciśnienie, przecież normalnie mogliby zrobić 20 wydań dziennie i te kilka tygodni dłużej obsługiwać wszystkich zgodnie z "normami".

PS. Jeżeli dla kupujących są bonusy to pracownicy też muszą mieć obiecane coś ekstra, bo się nie poddają :)
oj już widzę te coś ekstra dla pracowników...
Bonu na 5k km nie dostaje się od razu, tylko musimy go samemu aktywować od 1-30.kwietnia.
Jeśli nie aktywujesz w kwietniu - przepada…
Bon jest ważny 6 miesięcy.
no ok ale to niczego nie zmienia. Wiele jest bonów kodów itp które trzeba samemu aktywować.

ducarider

Posiadacz elektryka
Ja mam zamówienia z 23.1.2023 na TMY LR biały z czarną tapicerką i hakiem, koła standard i cisza - ani VINU, ani smsa, ani maila czy telefonu. Kilka dni temu A. Glapa odpisała mi formatkę z prośbą o chwilę cierpliwosci.
Ja zamawiałem 18.01. W sobotę dostałem VIN. Taka sama

Denton

Nowy na Forum
YLR -3 miesiace ciszy i nagle 6.45 rano sms, a po ok 3 godz. na koncie VIN i dane do wpłaty. Pytanie skąd wziąć fakturę i dokumenty do rejestracji bo leasing tego potrzebuje na już?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
YLR -3 miesiace ciszy i nagle 6.45 rano sms, a po ok 3 godz. na koncie VIN i dane do wpłaty. Pytanie skąd wziąć fakturę i dokumenty do rejestracji bo leasing tego potrzebuje na już?
po fakturę pisz maila, a dokumenty dostaniesz kurierem, musieli by już je wysłać...

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Leasingowi wysyłasz zamówienie które masz na portalu, oni potem podpisują z tobą umowę i dopiero piszą do tesla zamówienie na fakture zakupu na nich.

Piti

Zadomawiam się
Jak zdążysz do 31.03 - to będziesz mistrzem !!!

EmJey

Zadomawiam się
Jak zdążysz do 31.03 - to będziesz mistrzem !!!
Szczerze wątpię, u mnie od momentu kiedy leasing wystąpił o fakturę do momentu zaksięgowania przez Tesle płatności i wysłania dokumentów minęły 4 dni ( przelew Bank zrobił w ten sam dzień w którym Tesla im wysłała fakturę) dokumenty do rejestracji doszły po 6 dniach od wystawienia faktury. Rejestracja zajęła kolejny pełny dzien więc realnie od wystawienia faktury do odbioru jakiś tydzień. Chyba że ktoś jest x Warszawy to pewnie ze 2 dni szybciej bo odpada kurier

Denton

Nowy na Forum
Szczerze wątpię, u mnie od momentu kiedy leasing wystąpił o fakturę do momentu zaksięgowania przez Tesle płatności i wysłania dokumentów minęły 4 dni ( przelew Bank zrobił w ten sam dzień w którym Tesla im wysłała fakturę) dokumenty do rejestracji doszły po 6 dniach od wystawienia faktury. Rejestracja zajęła kolejny pełny dzien więc realnie od wystawienia faktury do odbioru jakiś tydzień. Chyba że ktoś jest x Warszawy to pewnie ze 2 dni szybciej bo odpada kurier
Myślę że bez szans żebym zdążył