itguy
Posiadacz elektryka
Jak tak brałem hipotekęBrałem leasing z Mleasing dwa lata temu i wszystko podpisywałem zdalnie, agent tylko obserwował mnie przez kamerkę przy podpisie.
Jak tak brałem hipotekęBrałem leasing z Mleasing dwa lata temu i wszystko podpisywałem zdalnie, agent tylko obserwował mnie przez kamerkę przy podpisie.
Teoretycznie do zrobienia choć ciasno z czasem.. Oby w urzędzie poszło gładko. Trzymam kciukijak obstawiacie u minie wyrobię się do 31.03
Pekao leasing wczoraj przelał kasę
dziś kurier leci na Szczecin z papierami do rejestracji
pewnie dotrze jutro i pojutrze zarejestruję w pociąg i wieczorkiem 31.03 przed północą odbiór
z aplikacji mam dostawę auta do salonu na 30.02 to akurat podładują
No to ja bym dzisiaj podpisał, zostań na noc w Warszawie, rano z potwierdzeniem do Tesli i dostaniesz do ręki komplet dokumentów, jedziesz rejestrować i wracasz odebrać, w teorii wykonalne w praktyce nie wiem jak Ci zależy mocno, w teorii jak odpuścisz to za jakiś czas dostaniesz VIN znowu, pytanie tylko czy nie na koniec Q2 i ośka od nowa to samo.tak, tylko fizycznie leasing może nawet nie zlecić przelewu dzisiaj jeśli nie podpiszę umowy do ~ 13:00 a niestety ale muszę być żoną przy podpisaniu (brak rozdzielności majątkowej) dlatego chyba się nie wyrobię
Moim zdaniem jak leasing przeleje kasę, to na podstawie faktury na której jest Twój VIN, wtedy nie mogą Ci już zabrać VINu, bo zapłaciłeś już za auto więc jest Twoje, a to, że nie odbierzesz, no to mogą co najwyżej Cię za parking za każdą godzinę postoju obciążyć.jak obstawiacie u minie wyrobię się do 31.03
Pekao leasing wczoraj przelał kasę
dziś kurier leci na Szczecin z papierami do rejestracji
pewnie dotrze jutro i pojutrze zarejestruję w pociąg i wieczorkiem 31.03 przed północą odbiór
z aplikacji mam dostawę auta do salonu na 30.02 to akurat podładują
też tak kombinuję - czyli już jestem spokojnyMoim zdaniem jak leasing przeleje kasę, to na podstawie faktury na której jest Twój VIN, wtedy nie mogą Ci już zabrać VINu, bo zapłaciłeś już za auto więc jest Twoje, a to, że nie odbierzesz, no to mogą co najwyżej Cię za parking za każdą godzinę postoju obciążyć.
oj, własnie rozmawiałem z kimś kto ogarną zakup dziesiątek Tesl (człowiek ogarniający leasingi) i niestety, pieniądze przelane, dokumenty odebrane a i tak VIN zabrali na dwie Ski. Jedną udało się odzyskać, drugą niestety nie i teraz czekają na nowy VIN.też tak kombinuję - czyli już jestem spokojny
ale po co mają ci wtedy zabrać ten VIN? już i tak nie wcisną nikomu tego auta do końca q1oj, własnie rozmawiałem z kimś kto ogarną zakup dziesiątek Tesl (człowiek ogarniający leasingi) i niestety, pieniądze przelane, dokumenty odebrane a i tak VIN zabrali na dwie Ski. Jedną udało się odzyskać, drugą niestety nie i teraz czekają na nowy VIN.
Także wcale by się nie zdziwił gdyby coś odwinęli, nawet po zarejestrowaniu, bo wczoraj od pośrednika ubezpieczeniowego usłyszałem inną historię że był już taki jeden co zarejestrował auto a potem leciał odbierać auto do Czech bo mu tesla zabrała z przed nosa(nie odebrał w terminie). W ramach rekompensaty zabukowali mu lot po odbiór...![]()
popieramMoim zdaniem jak leasing przeleje kasę, to na podstawie faktury na której jest Twój VIN, wtedy nie mogą Ci już zabrać VINu, bo zapłaciłeś już za auto więc jest Twoje, a to, że nie odbierzesz, no to mogą co najwyżej Cię za parking za każdą godzinę postoju obciążyć.
tak, zgadzam się z tym w 100%. To samo napisałem Pani Nicole, co ona na to nie wiem, bo nie dostałem jeszcze odpowiedzi.ale po co mają ci wtedy zabrać ten VIN? już i tak nie wcisną nikomu tego auta do końca q1