kristof46

Fachowiec
W ogóle są to ciekawe rozwiązania - płacisz czekasz dokładnie nie wiesz ile, u innych placisz jak samochód jest już na placu dealera i czeka w zasadzie na wydanie. Tutaj płynął statkiem, leasing zapłacił, zarejestrował i ubezpieczył a on dalej płynie :) co jakby spadł z lawety ?aneksy? nowa rejestracja itp ? Koszta klient czy tesla ?
„Ale po co to mówisz to niedobra jest”. Przecież najwspanialsza Tesla wie lepiej od innych marek będących na rynku wieki jak to powinno wyglądać.
To tylko pokazuje że to nie oni szukają klientów a klienci ich. Smutna rzeczywistość.

itguy

Posiadacz elektryka
To tylko pokazuje że to nie oni szukają klientów a klienci ich. Smutna rzeczywistość.
oni po prostu zabiegają o klienta w inny sposób, np dobrym/ekscytującym/modnym/ciekawym/you name it/ produktem. W sumie też wygrywają krótkim terminem dostawy ostatnio.
Cokolwiek to jest, z jakiegoś powodu ludzie chcą kupić te auta, po mimo takiego traktowania. Gdyby tak robił inny producent to raczej by sobie nie zarobił zbyt wiele, a oni mają takie wzrosty jak żadna firma. Ale każdy widzi jaka jest ta tesla, ja się dzisiaj "trochę" podirytowałem betonem z którym się spotkałem, ale i tak zaczekam bo jeździć mam czym, a ciekawszych alternatyw nie widzę na razie na rynku, ale jak jakiś producent o "ugruntowanej pozycji" serwujący kawę u dilera zrobi równie dobre auto i sprzeda je równie szybko to się zastanowię nad zmianą zamówienia

mm-tesla

Posiadacz elektryka
U mnie też miały być dziś dokumenty i miałem z Krakowa do Warszawy jechać odebrać o 17, ale TNT wciaż nie dostarczył dokumentów.
No ja mam numer przewozowy, ale nie odebrał kurier ich jeszcze od Tesli.

Alef

Zadomawiam się
Strasznie drogo wyszło, brałem z szybami, do leasingu, od Benjamina (z polecenia z pewnego kanału na YT ;) ) i po odjęciu cashback wyszło mi 4750zł.
Zobaczymy w następnym roku. Ja najpierw napisalem do PZU. Zrobili wycene. Zadzwoniłem do Benjamina a on mi powiedział ze PZU juz ma ofertę dla mnie dlatego Benjamin nie mógł swój rabat dolicic. Jak mówiłem, prawdopodobnie mam taką oferte bo: to moja pierwsza polisa AC, historia OC to 2 lata oraz Benjamin nie był w stanie wynlgocjoac ten rabat. Za rok pójdę do niego a potem do PZU :)