ypl

Pionier e-mobilności
Gratulacje dla cb i mnie !!!

Auto bajka… moje BMW przyspiesza szybciej, ale w Tesli NIC NIE WYJE😀
Nie czuć tej różnicy.
Bajeczka… hamowanie silnikiem - wow!
Dzisiaj w tesli śpię…😀
No ja też siedzę w garażu, i faktycznie jakość jest naprawdę okay, jedynie tylko w porównaniu do piątki to powyżej 120 jest wyraźnie gorsze wyciszenie. Ale to wiedziałem zanim odebrałem bo na fatestlaps widziałem pomiary.

ypl

Pionier e-mobilności
Gratulacje dla cb i mnie !!!

Auto bajka… moje BMW przyspiesza szybciej, ale w Tesli NIC NIE WYJE😀
Nie czuć tej różnicy.
Bajeczka… hamowanie silnikiem - wow!
Dzisiaj w tesli śpię…😀
Gratulacje 👌

Piti

Zadomawiam się
Ja finalnie odbierałem o 17stej bo przez to zamieszanie z rejestracją i kursowanie między ząbkamia urzędem już nie miałem czasu odbierać. Byłem na 17sta, dużo ludzi, z całego dnia nawarstwiło się trochę obsuwy, ale ludzie ogarniają nieźle na salonie, natomiast ewidentnie wąskim gardłem jest myjnia. W pewnym momencie odpuściłem i nie cisnąłem, byłem z dziećmi, dwójką starszych synów, żonie nawet nie chciało się jechać na odbiór, i puściłem innych ludzi bo ja miałem rzut beretem do domu, a jak ktoś z daleka no to niech sobie szybciej odbierze i leci na chatę. Finalnie odebrałem jako ostatnia osoba około 18:30 i było gites, na salonie naprawdę ogarniają i widziałem już mega zmęczenie ludzi, szacun dla nich. Pytałem Pana Tomka jeszcze przed wyjściem i jutro wydawka ma być do oporu. Furka bardzo fajna, założyłem dywaniki fajne od Eva dywaniki, jedzie się przyjemnie, żona się wystraszyła jak zobaczyła w garażu, że za wielki, no cóż będzie musiała przywyknąć. Moim zdaniem biały super się na Ygreku prezentuje, i ta biel jest bardzo fajna, z bliska się fajnie mieni. Baterie miałem na 40 procent naładowaną, ale dla mnie akurat to nie miało znaczenia.
Tez dywaniki mam, nie śmierdzą i wyglądają😀

ypl

Pionier e-mobilności
odsuncie sie troche do tylu, siedzenie dalej i kierownica nizej ;)
No będę majdrował fotelem ale tutaj problemem jest szerokość, i te boczki mocno w górę idą.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Coś mi się wydaje, że nici z odbioru jutro, dokumenty wiszą w Ząbkach… Pisałem maila do obydwu Pań, bez odbioru.

Trochę średnio opłaca mi się jechać rano i rejestrować w Warszawie, zreszta nawet nie wiem czy to możliwe poza miejscem zameldowania.

Piti

Zadomawiam się
No ja też siedzę w garażu, i faktycznie jakość jest naprawdę okay, jedynie tylko w porównaniu do piątki to powyżej 120 jest wyraźnie gorsze wyciszenie. Ale to wiedziałem zanim odebrałem bo na fatestlaps widziałem pomiary.
Ja uważam, że opony w moim BMW (Pirelli P7 całoroczne) są bardzo bardzo głośne.

Nie wiem jakie ty masz opony w swojej, ale te hankooki w Tesli zero dźwięku wydają, tylko szum wiatru słychać…

Piti

Zadomawiam się
odsuncie sie troche do tylu, siedzenie dalej i kierownica nizej ;)
Tu chodzi o miejsce na nogi prawo/lewo.
Ja dotykam kieszeni z lewej i boczku z prawej. Pasy ciężko się zapina jeszcze.

Ciężko ustawia się fotele - jest bardzo wyraźnie ciaśniej niż w BMW F30.

Ciężki jest dostep do kieszeni z boku. Jestem wysoki i kawał chłopa - może dlatego…

Nie ma porównania z BMW - tam jest miejsca w __uj
Mi w Tesli brakuje troche, co nie przekreśla auta bo mnie dobrze otula😀

Idę do garażu się otulić😀 pościele, poducha, kołderka i paciorek i spać🤣🤣🤣

Piti

Zadomawiam się
Coś mi się wydaje, że nici z odbioru jutro, dokumenty wiszą w Ząbkach… Pisałem maila do obydwu Pań, bez odbioru.

Trochę średnio opłaca mi się jechać rano i rejestrować w Warszawie, zreszta nawet nie wiem czy to możliwe poza miejscem zameldowania.
Jak nie jutro, to piątek - spokojnie