To termin odbioruMam numer przewozowy Express do 12:00 na 30 marca, wizyta w urzedzie na 13:30 i mogę jechać do Warszawy
PS teraz widzę mój błąd (napisałem czerwiec zamiast marzec)
View attachment 9802
To termin odbioruMam numer przewozowy Express do 12:00 na 30 marca, wizyta w urzedzie na 13:30 i mogę jechać do Warszawy
PS teraz widzę mój błąd (napisałem czerwiec zamiast marzec)
View attachment 9802
Jako osoba która zamówiła Performance i to w QS nie jestem aż takim optymistą co do „szybkiej” dostawy. Zgadzam się ze maja tę przewagę że inni dopiero wchodzą an rynek EV a ich samochody są często droższe przy gorszych zasięgach i osiągach.oni po prostu zabiegają o klienta w inny sposób, np dobrym/ekscytującym/modnym/ciekawym/you name it/ produktem. W sumie też wygrywają krótkim terminem dostawy ostatnio.
Cokolwiek to jest, z jakiegoś powodu ludzie chcą kupić te auta, po mimo takiego traktowania. Gdyby tak robił inny producent to raczej by sobie nie zarobił zbyt wiele, a oni mają takie wzrosty jak żadna firma. Ale każdy widzi jaka jest ta tesla, ja się dzisiaj "trochę" podirytowałem betonem z którym się spotkałem, ale i tak zaczekam bo jeździć mam czym, a ciekawszych alternatyw nie widzę na razie na rynku, ale jak jakiś producent o "ugruntowanej pozycji" serwujący kawę u dilera zrobi równie dobre auto i sprzeda je równie szybko to się zastanowię nad zmianą zamówienia
Ja dzisiaj odbierałem o godz.11:00.Czy ktoś rano odbierał auto w Ząbkach? Ktoś tu pisał, że od 13stej wydają, to prawda? Mi parę tematów wyskoczyło i jadę z samego rana do urzędu, a potem prosto po odbiór by mi pasowało jechać.
Używka, nie podchodzi pod MÓJ ELEKTRYK 😀View attachment 9798
Niebieski LR wrócił, czyli ktoś się wkurwił na ten kocioł i nie odebrał
U mnie to właśnie mbank najszybciej odpowiedział itp, z tym że okazuje się że nie do końca wszyscy byli tam świadomi "standardów" Tesli.
Ja szczerze powiedziawszy też nieNie spodziewałem się że zadzwonią 19:30 dzień wcześniej i będą chcieli hajsu na jutro. Gdyby zadzwonili z numerem VIN 2 dni wcześniej to nie byłoby problemu. Pewnie przystałbym na ich warunki gdybym kupował za gotówkę, bo zrobić przelew to nie problem, ale nie będę stawiał wszsytkich na głowie tylko dlatego że oni chcą wyrobić target. Nie mogą poczekać do jutra ich problem, stratę promocji na darmowe ładowanie olewam przy takim podejściu
no tak pechowa wersja, która jest mało popularna, tak samo byłoby gdybyś zamówił X albo model S, ale inne modele są raczej dostępne od ręki albo dostarczane migiem. Ja gdybym kupował za gotówkę albo miał wcześniej dograny leasing to odebrałbym auto w 15 dni, szybciej chyba się nie da.Jako osoba która zamówiła Performance i to w QS nie jestem aż takim optymistą co do „szybkiej” dostawy. Zgadzam się ze maja tę przewagę że inni dopiero wchodzą an rynek EV a ich samochody są często droższe przy gorszych zasięgach i osiągach.
Ja finalnie odbierałem o 17stej bo przez to zamieszanie z rejestracją i kursowanie między ząbkamia urzędem już nie miałem czasu odbierać. Byłem na 17sta, dużo ludzi, z całego dnia nawarstwiło się trochę obsuwy, ale ludzie ogarniają nieźle na salonie, natomiast ewidentnie wąskim gardłem jest myjnia. W pewnym momencie odpuściłem i nie cisnąłem, byłem z dziećmi, dwójką starszych synów, żonie nawet nie chciało się jechać na odbiór, i puściłem innych ludzi bo ja miałem rzut beretem do domu, a jak ktoś z daleka no to niech sobie szybciej odbierze i leci na chatę. Finalnie odebrałem jako ostatnia osoba około 18:30 i było gites, na salonie naprawdę ogarniają i widziałem już mega zmęczenie ludzi, szacun dla nich. Pytałem Pana Tomka jeszcze przed wyjściem i jutro wydawka ma być do oporu. Furka bardzo fajna, założyłem dywaniki fajne od Eva dywaniki, jedzie się przyjemnie, żona się wystraszyła jak zobaczyła w garażu, że za wielki, no cóż będzie musiała przywyknąć. Moim zdaniem biały super się na Ygreku prezentuje, i ta biel jest bardzo fajna, z bliska się fajnie mieni. Baterie miałem na 40 procent naładowaną, ale dla mnie akurat to nie miało znaczenia.Ja dzisiaj odbierałem o godz.11:00.
Na środę, 29.03 było ok.60 odbiorów.
Osoba mnie obsługująca mówiła ze rekord padnie w czwartek - 30.03 - 100 odbiorow😀
Gdy przeybylem ok.11:15 była krótka kolejka. Po ok.10 minutach pracownik Tesli zajął się moim autem. Podpis, zdjęcie dowodu rej, aktywacja aplikacji. Po ok.10 minutach poszedł ze mną do auta, a że nie było już nikogo to poświecił mi 10 minut na ustawienie wyświetlacza i telefonu. Zamontował tez tablice (podobno nie musiał)
Stan naładowania auta: 33% (prosiłem o naładowanie, ale olewka ze względu na dużo aut do wydania).
1,5 km dalej jest ładowarka Orlen, doładowałem auto i przez warszaffke na Poznań.
Sprawdzenie auta:
Każdy ma 24h na zgłoszenie niedociągnięć w aucie. Zgłasza się to przez aplikacje tesli, zakładka serwis.
Opony hankook 0123. Popryskane czarnidlem. Ładnie się świeciły…
Sprawdziłem auto z grubsza i do domu.
Po przyjeździe posprawdzałem wg check listy. Nie zauważyłem nic.
Auto puszcza bąki z apki😀
Moim zdaniem auto jest porządnie wykonane. Mam BMW wiec nie zauważyłem żeby jakość wykończenia Tesli bardzo odbiegała od BMW.
Moim zdaniem jest za wąsko z przodu, nie ma zbyt dużo miejsca na nogi. Nie jest to uciążliwe (kawał chłopa), ale mało jest tego miejsca i siedzenia są za wąskie…
Jazda autem bajka. Cichutko, opony w ogóle nie hałasują, tylko wiatr od 100 km/h. Przyspieszenie 80-110 w 3 sek (rwd), 100-130 także 3 sek.
Autopilot aktywował się po 40 minutach jazdy przez wawe. Nie rozgryzłem go jeszcze…
Auto na autopilocie nie zatrzymuje się na czerwonym świetle!!!!!
Kierunkowskazy czasem nie odbijają, muszę pogrzebać w ustawieniach i wyłączyć automat bo działa słabo albo ja nie umiem zmieniać pasa ruchu😀
Podsumowanie:
W salonie szybko, papa i do domciu…
Powodzenia 30 i 31.03
fajnie że się udało odebraćJa finalnie odbierałem o 17stej bo przez to zamieszanie z rejestracją i kursowanie między ząbkamia urzędem już nie miałem czasu odbierać. Byłem na 17sta, dużo ludzi, z całego dnia nawarstwiło się trochę obsuwy, ale ludzie ogarniają nieźle na salonie, natomiast ewidentnie wąskim gardłem jest myjnia. W pewnym momencie odpuściłem i nie cisnąłem, byłem z dziećmi, dwójką starszych synów, żonie nawet nie chciało się jechać na odbiór, i puściłem innych ludzi bo ja miałem rzut beretem do domu, a jak ktoś z daleka no to niech sobie szybciej odbierze i leci na chatę. Finalnie odebrałem jako ostatnia osoba około 18:30 i było gites, na salonie naprawdę ogarniają i widziałem już mega zmęczenie ludzi, szacun dla nich. Pytałem Pana Tomka jeszcze przed wyjściem i jutro wydawka ma być do oporu. Furka bardzo fajna, założyłem dywaniki fajne od Eva dywaniki, jedzie się przyjemnie, żona się wystraszyła jak zobaczyła w garażu, że za wielki, no cóż będzie musiała przywyknąć. Moim zdaniem biały super się na Ygreku prezentuje, i ta biel jest bardzo fajna, z bliska się fajnie mieni. Baterie miałem na 40 procent naładowaną, ale dla mnie akurat to nie miało znaczenia.
Gratulacje dla cb i mnie !!!Ja finalnie odbierałem o 17stej bo przez to zamieszanie z rejestracją i kursowanie między ząbkamia urzędem już nie miałem czasu odbierać. Byłem na 17sta, dużo ludzi, z całego dnia nawarstwiło się trochę obsuwy, ale ludzie ogarniają nieźle na salonie, natomiast ewidentnie wąskim gardłem jest myjnia. W pewnym momencie odpuściłem i nie cisnąłem, byłem z dziećmi, dwójką starszych synów, żonie nawet nie chciało się jechać na odbiór, i puściłem innych ludzi bo ja miałem rzut beretem do domu, a jak ktoś z daleka no to niech sobie szybciej odbierze i leci na chatę. Finalnie odebrałem jako ostatnia osoba około 18:30 i było gites, na salonie naprawdę ogarniają i widziałem już mega zmęczenie ludzi, szacun dla nich. Pytałem Pana Tomka jeszcze przed wyjściem i jutro wydawka ma być do oporu. Furka bardzo fajna, założyłem dywaniki fajne od Eva dywaniki, jedzie się przyjemnie, żona się wystraszyła jak zobaczyła w garażu, że za wielki, no cóż będzie musiała przywyknąć. Moim zdaniem biały super się na Ygreku prezentuje, i ta biel jest bardzo fajna, z bliska się fajnie mieni. Baterie miałem na 40 procent naładowaną, ale dla mnie akurat to nie miało znaczenia.