pawelt

Zadomawiam się
Myślę, że za bardzo się sracie. Jadą, nie jadę. Jak będą to się odezwą :) Jak macie VINy to do końca miesiąca będziecie jeździć. Mi powiedzieli, że odbiór raczej później niż 22.03, a taką datę mam na fakturze końcowej.

Gorzej, że nie mogę zamówić TWC, a potrzebuję na już, żeby zamontować.

nabrU

Moderator
Dobra wiadomość dla co niektórych chyba: Grand Ruby właśnie wypływa z Koper. Tyle, że płynie do Bremerhaven. Czy tam też rozładowują Tesle?

1678718520392.png

Alef

Zadomawiam się
Myślę, że za bardzo się sracie. Jadą, nie jadę. Jak będą to się odezwą :) Jak macie VINy to do końca miesiąca będziecie jeździć. Mi powiedzieli, że odbiór raczej później niż 22.03, a taką datę mam na fakturze końcowej.

Gorzej, że nie mogę zamówić TWC, a potrzebuję na już, żeby zamontować.
Ja w ogóle nie poruszałem tematy gniazdka z członkami zarządu. Nie mam miejsca swojego, wynajmuję w garażu podziemnym. Ładowarka e-on na Kabatach nie działa (nie jest widoczna w Nexity). Awantura :)

Alef

Zadomawiam się
Dobra wiadomość dla co niektórych chyba: Grand Ruby właśnie wypływa z Koper. Tyle, że płynie do Bremerhaven. Czy tam też rozładowują Tesle?

View attachment 9356
Dystans taki samy do WAWy. Z punktu widzenia logistyki prawdopodobnie rozładunek dla PL był w Koper.

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Wraca do Chiny z teslami do poprawy bo kierownice odpadły w transporcie 🤪
It's not a bug it's a feature. FSD tesli jest już tak dobre, że kierownice nie są potrzebne.

Alef

Zadomawiam się
It's not a bug it's a feature. FSD tesli jest już tak dobre, że kierownice nie są potrzebne.
Żeby klient miał możliwość własnoręcznie demontować kierownice po go-live FSD.

ypl

Pionier e-mobilności
Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak ktoś nie lubi aut z odpadającymi kierownicami nie musi kupować, ja wchodzę, jak kierownica nie odpadnie to druga połowa 2024 zamawiam cybertruck albo model X 🤣

marcinszczepanek

Posiadacz elektryka
Dzień Dobry wszystkim, chciałem się przywitać, po sobotniej wizycie w Tesli w Ząbkach zamieniłem zamówienie z TMS LR na TMYP :) czekam czekam na VIN i będziemy ładowali :)

Last edited:

ducarider

Posiadacz elektryka
Tak z czystej ciekawości sprawdziłem, Tesli nawet nie ma w zestawieniach rejestracji. Najmniejszy uwzględniony producent to Seat z 813 sztukami narastajaco za 23 rok Do końca lutego. Link poniżej
Rejestracje

a w styczniu w całej UE zarejestrowano 8749 sztuk Tesli, o 1096 procent więcej rdr. Nasuwa mi się wniosek gdzie te 4000 na tydzień z Niemiec parkują 😂. Przecież jadą jeszcze z Chin do nas. Bzdury na resorach z ta produkcja 4K na tydzień.

Last edited: