pluto

Pionier e-mobilności
W przypadku dostaw z Chin VINy w większości pojawiają się w ciągu kilku dni od opuszczenia Szanghaju przez statek (transport do Europy trwa ok. 22-25 dni w zależności od warunków pogodowych na morzu).
W tej chwili żadne statek nie jest podejrzany do portu docelowego KOPER (Słowenia) skąd następuje dostawa do Polski.
W przypadku dostaw z Berlina VINy pojawiają się ok. tygodnia przed dostawą.

Viny można sprawdzić w kodzie strony (trzeba być zalogowany na swoje konto):

termipl

Nowy na Forum
Zamówienie mam z 13 grudnia i nadal nie mam VINu a samochód ma być z Giga Berlin więc jestem w takiej samej sytuacji co ty kolego... a kiedy składałeś zamówienie ?

termipl

Nowy na Forum
Teoretycznie powinieneś go dostać do końca marca ale z tego co się dowiaduje to niby dostawy modelu Y z giga berlin są z dnia na dzień i dopiero jak są na placu z ząbkach to nadawany jest vin więc tak naprawdę może być do końca stycznia lub do połowy lutego.

Pabloss

Posiadacz elektryka
Teoretycznie powinieneś go dostać do końca marca ale z tego co się dowiaduje to niby dostawy modelu Y z giga berlin są z dnia na dzień i dopiero jak są na placu z ząbkach to nadawany jest vin więc tak naprawdę może być do końca stycznia lub do połowy lutego.
czyli pozostaje czekać
A o co chodzi z tymi czujnikami, że ich nie ma w nowych samochodach?
no nie ma już czujników. Wszystko ma być oparte na kamerach.

termipl

Nowy na Forum
Podobno na dniach ma być aktualizacja która ma wykorzystywać kamery do mierzenia odległości w teslach które już nie mają czujników są nowe kamery o wyższej rozdzielczości ciekawe czy komputer też zmienili...

przemek

Zadomawiam się
Ja czekam na TMYP od 01 października /białą z czarnym środkiem/ I cisza już 3,5 msc. Więc z tym z dnia na dzień to był bym ostrożny...

Last edited:

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Ja czekam na TMYP od 01 października /białą z czarnym środkiem/ I cisza już 3,5 msc. Więc z tym z dnia na dzień to był bym ostrożny...
To chyba lepiej niż płacenie 40-50zł tys więcej. A jaki był zakreślony okres oczekiwania w momencie zamówienia?

pluto

Pionier e-mobilności
Najpierw model 3 14 grudnia, ale potem zmieniłem na Y było to 14 stycznia
Mam podobnie TM3 zamówione w styczniu 2022 (notabene mija rok jak czekam na auto), 13 stycznia zamówiłem TMY RWD, a TM3 zostało anulowane (wszystko bezproblemowo po jednym e-mailu).
Z Teslą nigdy do końca nie wiadomo - jedni dostają w terminie inni czekają ...... ;)