pluto

Pionier e-mobilności
GRAND RUBY ( z Teslami z Chin m.in. modele Y RWD) właśnie opuścił kanał Sueski i obrał kurs na KOPER (Słowenia) gdzie ma dopłynąć 10 marca ok. godz. 12:30. ;)

Grand.jpg

Piti

Zadomawiam się
No tutaj to trochę połynąłeś...Teraz jak odbioru są cały czas a nie tylko na koniec kwartału to musieli by sprzedawać 25 tysięcy samochodów rocznie, ze dwa razy więcej niż takie Volvo w całej Polsce. Zresztą zakładając że wydania są przez 10 godzin dziennie to przy 100 samochodach musiało to by być jedno wydanie co 6 minut, bez żadnych przerw, obsów i pytań klientów. Jak wydają 30 samochodów dziennie to już dobrze, i to też tylko w niektóre dni.
A ja bym jednak upierał się przy tej ilości…

To nie będą „wydania” aut jak w normalnym salonie. Tylko papiery podpisujesz i idziesz sam sprawdzać auto do akceptacji.
Klikasz ACCEPTED i adijos albo wszystkie uwagi / wady auta zgłaszasz. Jak się da zrobić na miejscu - może zrobią, jak nie - do serwisu na XXX termin.

Tak to widzę…

Mateusz

Zadomawiam się
właśnie dostałem VIN z Szanghaju- Y LR Biały z hakiem 19". Trochę się zdziwiłem bo myślałem ze będzie z Berlina. Jakieś istotne za i przeciw jednej i drugiej opcji?

pyt2. gdzieś była rozpiska jak z VIN wyczytać datę produkcji, typ baterii etc. ma ktoś pod ręką?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
właśnie dostałem VIN z Szanghaju- Y LR Biały z hakiem 19". Trochę się zdziwiłem bo myślałem ze będzie z Berlina. Jakieś istotne za i przeciw jednej i drugiej opcji?

pyt2. gdzieś była rozpiska jak z VIN wyczytać datę produkcji, typ baterii etc. ma ktoś pod ręką?
Hej, możesz powiedzieć z kiedy masz zamowienie i jakie 4 pierwsze numery RNxxxx?

pluto

Pionier e-mobilności

Olecki

Pionier e-mobilności
A ja bym jednak upierał się przy tej ilości…

To nie będą „wydania” aut jak w normalnym salonie. Tylko papiery podpisujesz i idziesz sam sprawdzać auto do akceptacji.
Klikasz ACCEPTED i adijos albo wszystkie uwagi / wady auta zgłaszasz. Jak się da zrobić na miejscu - może zrobią, jak nie - do serwisu na XXX termin.

Tak to widzę…
No dobrze, skoro tak twierdzisz... Tylko co ludzie z nimi robią, od razu oddają na złom że nie są rejestrowane? W zeszłym roku w Polsce zarejestrowano około 14k samochodów elektrycznych - wszystkich marek, nie tylko Tesli. Przyjmując 240 dni roboczych w roku daje to około 58 samochodów dziennie. Udział Tesli w rynku to około 12% więc średnio mieli około 8 wydań dziennie . W styczniu mamy rekord sprzedaży - zarejestrowano 2376 BEV czyli rzeczywiście około 120 sztuk dziennie. Tylko że WSZYSTKICH marek działających w Polsce a nie tylko Tesli. Od tego trzeba odjąć jeszcze wszystkie floty i najmy długoterminowe które nie są wydawane bezpośrednio w salonach oraz w przypadku Tesli jeszcze dostawy lawetami pod dom. Nawet uwzględniając boom po obniżkach cen nie ma szans żeby przekroczyć średnią 20 samochodów wydawanych w Ząbkach.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
1183 - zamówiłem kilka dni po obniżkach ale początkowo zgłaszałem w tesli żeby się nie spieszyli z dostawą i celowali w przełom marca i kwietnia
Dzięki

mm-tesla

Posiadacz elektryka