Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
To są auta, które jeszcze jadą z Chin (Koper), ale nie zostały opłacone i zostały anulowane, smsy Tesla-update dostawaliście, prawda? Ludzie nie dokończyli wpłaty, tracą 1200 i „ich” auta są przecenione…

Kto ma zamiar kupić tesle w Q2 już zna strategię. Czekać spokojnie do 12-15 czerwca i polować na okazje !!?
To są auta które stały w portach od stycznia. Auta z Chin dopłynęły do Koper 11 marca. Musza zostać wyładowane na parking w porcie, który niestety zalega. To jest główny motyw tej obniżki. Tesla od 2023 zmieniła strategie dostaw na Europę tj. Mieć większy stan magazynowy by ludzie nie musieli czekać tak długo na auta. Niestety salonów maja ograniczona liczbę stad sprzedaż przez internet i transport z portu do odpowiedniego salonu.

Piti

Zadomawiam się
Z tego co pamiętam z wielokrotnych zakupów aut w innych markach jeżeli przed odbiorem auta wchodził jakiś rabat to obowiązywał także wszystkie nie odebrane. Tu widzę, że Tesla zachęca do wyścigu kto pierwszy ten lepszy dając upusty na wybrane sztuki - wychowując sobie klienta - ja nie zamierzam w czymś takim uczestniczyć. Kultura sprzedaży Tesli chyba stoi w opozycji z moim światopoglądem wiec poważnie rozważam rezygnację z tej marki. Na ten moment odroczyłem rejestracje auta na ostania chwilę.
😀 Z jego światopoglądem….ojej, jakie Ą Ę
Wyczulony jak piesek baronowej…
Chyba klocka dziś nie było jeszcze…

ypl

Pionier e-mobilności
Mylisz się. Jestem dojrzałym człowiekiem i przeciwnikiem drapieżnego kapitalizmu. Nie chodzi o ten upust tylko elementarne zasady uczciwości, zważywszy że Elon sprzedaje bajkę misji ulepszania świata.
Ale co tu jest nieuczciwego? Nigdy się nie targowałeś kupując coś? Dla mnie polityka sprzedaży tesli jest bardzo klarowna. Z Twoim podejście nie kupuj, bo napewno za rok albo półtora będzie kolejna obniżka cen, bo elon cały czas optymalizuje proces produkcji.

Chris

Posiadacz elektryka
Mylisz się. Jestem dojrzałym człowiekiem i przeciwnikiem drapieżnego kapitalizmu. Nie chodzi o ten upust tylko elementarne zasady uczciwości, zważywszy że Elon sprzedaje bajkę misji ulepszania świata.
Pozostaje Ci Izera w takim razie :cool:

Pabloss

Posiadacz elektryka
Proszę nie śmiać się z Izery, bo liczę że będzie produkowana i to w mieście w którym mieszkam :) A co do obniżek to wychodzi na to że "źle się dzieje, że obniżają ceny" ... no dajcie spokój.

Chris

Posiadacz elektryka
Proszę nie śmiać się z Izery, bo liczę że będzie produkowana i to w mieście w którym mieszkam :) A co do obniżek to wychodzi na to że "źle się dzieje, że obniżają ceny" ... no dajcie spokój.
A gdzieżbym śmiał się śmiać z Izery...., kolega wyżej tylko pisał, że chodzi mu o elementarne zasady uczciwości, jest przeciwnikiem drapieżnego kapitalizmu i nie lubi jak ktoś sprzedaje mu bajki o ulepszaniu świata, to tylko Izera spełnia jego wymagania :) . Niech poczeka na model Izera+

ypl

Pionier e-mobilności
Ten case pokazuje, dlaczego polityki rabatowe dealerów są tajemnicą, w przeciwnym wypadku mielibyśmy poobrażanych klientów i strajki pod salonami 🤣

J123

Zadomawiam się
Wysłałem do Tesli prośbę o zmianę terminu odbioru na późniejszy rozważam inna markę, wiec jeżeli ktoś chce odebrać 22 o 17.00 to można przejąć.

Najnowsze dyskusje