Alef

Zadomawiam się
A czy ta Pani dała Ci datę odbioru czy tylko tak sobie piszecie? :)
To wygląda tak, przelew zrobiłem dziz:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam,
samochod dojezdza do nas okolo jutra. Samochod ma byc do soboty. Najpozniejszy odbior auta bedzie mozliwy 29.03.2023.
Komplet dokumentow wysle od razu kurierem po otrzymaniu potwierdzenia przelewu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co mnie martwi to ze czy będę miał dostatnio czasu na rejestracje... Tak naprawdę nie rozumiem co to znaczy "najpuzniejszy". Co się stanie póżniej, jak nie zdążę :) Kara, assasination, dłonią po popie, zabiorą mi samochód? Jakiś radziecki sposób stawić deadlines. Komunikacja na Oskar

ypl

Pionier e-mobilności
To wygląda tak, przelew zrobiłem dziz:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Witam,
samochod dojezdza do nas okolo jutra. Samochod ma byc do soboty. Najpozniejszy odbior auta bedzie mozliwy 29.03.2023.
Komplet dokumentow wysle od razu kurierem po otrzymaniu potwierdzenia przelewu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co mnie martwi to ze czy będę miał dostatnio czasu na rejestracje... Tak naprawdę nie rozumiem co to znaczy "najpuzniejszy". Co się stanie póżniej, jak nie zdążę :) Kara, assasination, dłonią po popie, zabiorą mi samochód? Jakiś radziecki sposób stawić deadlines. Komunikacja na Oskar
Najpóźniejszy to chodzi o to jaką najpóźniejszą datę odbioru zaproponuje Ci tesla ząbki, bo wiele innych osób już ma umówione terminy i one są niedostępne, czyli patrząc w kalendarz odbiorów i dostępne terminy taki maksymalny termin Ci podała. Natomiast jak nie odbierzesz to nic się nie stanie, muszą przytrzymać Ci auto za które zapłaciłeś i wyznaczą Ci nowy termin, być może dopiero na połowę kwietnia bo znowu to będzie pierwszy dostępny.

ypl

Pionier e-mobilności
Trochę OT, ale @Piti tak wyśmiewał tutaj opisy w stopce (fura żony… bezmózgi itd.), ale widać, że zmienił zdanie i oferuje do sprzedaży BMW w swojej stopce.
View attachment 9592
Kurde ale to bejca i ćwierć tysiąca kucy i napęd na cztery, i młoda rocznikowo, ja nie wiem, ale to się kwalifikuje już pod małego ... :LOL:

przemek

Zadomawiam się
Zamówienie z 1.10.2022 TMYP /biała czarny środek/ dziś odebrana. Bez problemu . Duży ruch w salonie /kolejka odbierających/ .
Sam odbiór nie liczac kolejki jak to w Tesli 5 min :)
PS. Załoga tam nie leży...masa roboty .. pozdrawiam PD.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Na Niemieckim forum raportują użytkownicy, że wznowili wydawanie LR QS, zamówienia ze stycznia i lutego. Chcą ludziom wypychać przed końcem kwartału. Również LR białe, produkcja z 13.03.

Chris

Posiadacz elektryka
Na Niemieckim forum raportują użytkownicy, że wznowili wydawanie LR QS, zamówienia ze stycznia i lutego. Chcą ludziom wypychać przed końcem kwartału. Również LR białe, produkcja z 13.03.
Niech do mnie wyślą, chętnie odbiorę nawet jutro....

Alef

Zadomawiam się
Najpóźniejszy to chodzi o to jaką najpóźniejszą datę odbioru zaproponuje Ci tesla ząbki, bo wiele innych osób już ma umówione terminy i one są niedostępne, czyli patrząc w kalendarz odbiorów i dostępne terminy taki maksymalny termin Ci podała. Natomiast jak nie odbierzesz to nic się nie stanie, muszą przytrzymać Ci auto za które zapłaciłeś i wyznaczą Ci nowy termin, być może dopiero na połowę kwietnia bo znowu to będzie pierwszy dostępny.
Dziękuję! Czyli źle to przetłumaczyłem.

Last edited:

mariano_italiano

Nowy na Forum
Uwaga!!! Na skutek błędu nie mogę odebrać swojego auta. Podczas rejestracji w piątek uzyskałem odmowę, ponieważ ktoś już w Krakowie tego samego dnia zarejestrował auto o tym numerze VIN.
Szukam tropu - może uda się przyspieszyć sprawę ;)

Jeśli rejestrowaliście auta w Krakowie w piątek - mam prośbę: sprawdźcie czy na dowodzie macie ten sam nr VIN co w zamówieniu. Jeśli nie to proszę o kontakt!

Sprawdzajcie w urzędzie czy Wam dobrze dokumenty wystawili :)