mm-tesla

Posiadacz elektryka
Płaciliście split paymentem? Może ktoś wrzucić fakturę?
Ja płaciłem zwykłym przelewem. Faktury jeszcze nie mam, proformę wrzucałem w wątku.

Piti

Zadomawiam się
Ja też dziś odebrałem. Biała Y RWD. Obsługa bardzo miła. Zdecydowanie większy ruch niż rok temu (odbierałem TM3 też pod koniec Q1). Byłem umówiony na 15, Musiałem czekać 1.5h, chyba odebrałem jako ostatni. Mimo tego nikt mnie nie pospieszał, mogłem sobie na luzie przejść przez checklistę. Nie znalazłem żadnej niedoróbki, choćby nierównej szpary czy uszczelki. Obsługa zaproponowała że w czasie sprawdzania mogę się podładować (bateria miała 32%). Pan wydający szacował że wydali dziś 80 aut. Lekki zgrzyt jeśli chodzi o kompetencje/przeszkolenie: widziałem jak ktoś pytał o montowanie haka, a człowiek wydający "ja nie wiem, ja tu tylko pomagam".

Wskazówka dla jadących w stronę Trójmiasta: spróbujcie podładować w Ząbkach do 55%. Przy takich warunkach jak dziś (10C) wystarczy na dojazd do Orlenu Pawliki przy S7. Nie polecam greenwaya w Mławie. Trzeba sporo zjechać z ekspresówki, ładowarka jest gdzieś w ciemnościach za parkingiem tirów. Bałem się że mnie łażące tam psy pogonią.

Fajnie się wsiada w nową Y mając już profil kierowcy z TM3. Wszystkie ustawienia (oprócz tych fizycznych typu fotele i lusterka) zaskoczyły automatycznie. Jazda dla mnie bardziej komfortowa, bo kolanami nie uderzam w brodę. Bagażnik ogromny. Widoczność w lusterku wstecznym zerowa (ale to nie problem).

Pozdrawiam Jelenią Górę, Szamotuły i Toruń. Oby nam ygreki dobrze służyły ;-)
Dzięki za szczegółowe info 😀

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Z firmy czy jako prywatna? Możesz podrzucić jeszcze raz fakture? Jest limit płatności splitem, od 15K trzeba.
Za samochody nie jest obowiązkowy Split (możesz ale nie musisz) natomiast leasingi płacą tak w 99% przypadków i tak ze względów na swoje zabezpieczenie w transakcji.

EmJey

Zadomawiam się
Z firmy czy jako prywatna? Możesz podrzucić jeszcze raz fakture? Jest limit płatności splitem, od 15K trzeba.
Split jest obowiązkowy tylko dla transakcji z listy które są narażone na wyłudzenia VAT, zakup samochodów do tego nie należy i to czy płatność jest zwykła czy podzielona na netto i VAT zależy od podmiotu wystawiającego fakturę.
Ja osobiście przy płatności 240k PLN dostałem zwykła fakturę wystawioną na przedsiębiorcę.

Pepek

Posiadacz elektryka
Rozmawiałem z Panem Tomkiem, moja TMYLR ma być w drugim albo trzecim tygodniu kwietnia, czyli jednak da się coś sprawdzić w systemie. Powiedział wprost to co tutaj wykminiliśmy sami na forum, TMYLR nie przyjeżdżają teraz z Berlina bo nie ma na nie miejsca, są zawaleni po korek. Jest też dzisiaj tutaj Daniel Grzyb, chwilę pogadaliśmy, wymienia teściowej auto na tesle 🤣
No Daniel tam był, to fakt - razem odbieraliśmy moją Teslę Y RWD (i jeszcze miał 2 inne odbiory tego dnia) - w salonie masakra, odbiór w końcu się odbył, ale obecnie w domu z autem zastępczym jestem - temat na całą grubszą historię. Opiszę ewentualnie jak się całość już zakończy.

ypl

Pionier e-mobilności
No Daniel tam był, to fakt - razem odbieraliśmy moją Teslę Y RWD (i jeszcze miał 2 inne odbiory tego dnia) - w salonie masakra, odbiór w końcu się odbył, ale obecnie w domu z autem zastępczym jestem - temat na całą grubszą historię. Opiszę ewentualnie jak się całość już zakończy.
Pisz żebyśmy wiedzieli, praktycznie codziennie ktoś odbiera.

ducarider

Posiadacz elektryka
Split jest obowiązkowy tylko dla transakcji z listy które są narażone na wyłudzenia VAT, zakup samochodów do tego nie należy i to czy płatność jest zwykła czy podzielona na netto i VAT zależy od podmiotu wystawiającego fakturę.
Ja osobiście przy płatności 240k PLN dostałem zwykła fakturę wystawioną na przedsiębiorcę.
Dziękuje