KrzysztofFly

Moderator
N
Szczerze wątpię, u mnie od momentu kiedy leasing wystąpił o fakturę do momentu zaksięgowania przez Tesle płatności i wysłania dokumentów minęły 4 dni ( przelew Bank zrobił w ten sam dzień w którym Tesla im wysłała fakturę) dokumenty do rejestracji doszły po 6 dniach od wystawienia faktury. Rejestracja zajęła kolejny pełny dzien więc realnie od wystawienia faktury do odbioru jakiś tydzień. Chyba że ktoś jest x Warszawy to pewnie ze 2 dni szybciej bo odpada kurier
No i tu jest przewaga Santander Consumer Multirent, z którym współpracuje Tesla, u mnie wyglądało to tak, że w czwartek 16.02 robiłem wpłatę własną do leasingu, w piątek 17.02 Tesla wystawiła fakturę na leasing. W poniedziałek 20.02 zarejestrowali samochód, a we wtorek 21.02 miałem odbiór. Tak więc da się to zrobić dosyć szybko.

Paweł@

Zadomawiam się
N

No i tu jest przewaga Santander Consumer Multirent, z którym współpracuje Tesla, u mnie wyglądało to tak, że w czwartek 16.02 robiłem wpłatę własną do leasingu, w piątek 17.02 Tesla wystawiła fakturę na leasing. W poniedziałek 20.02 zarejestrowali samochód, a we wtorek 21.02 miałem odbiór. Tak więc da się to zrobić dosyć szybko.
A ubezpieczenie OC, AC musiałeś wziąć z Santander Consumer Multirent czy udało Ci się załatwić to poza nimi? Ja dostałem od nich info, że w pierwszym roku ubezpieczenie ma być od nich - a nie jest tanie....

itguy

Posiadacz elektryka
A ubezpieczenie OC, AC musiałeś wziąć z Santander Consumer Multirent czy udało Ci się załatwić to poza nimi? Ja dostałem od nich info, że w pierwszym roku ubezpieczenie ma być od nich - a nie jest tanie....
ile liczą sobie za to ubezpieczenie?
Podobnie usłyszałem dzisiaj w Mbank, 880 zł + 188 GAP msc - drogo w huk, porówującc do tego co ludzie pisali. Z tym że jeszcze nie wgryzałem się w umowę, być może doradca coś "pokręcił" i można wziąć inne (jest taka pozycja w ich cenniku opłat)

Vangass

Posiadacz elektryka
A czy SCM ma sens? Koszty, procenty itp? I czy od razu są się to załatwić z dotacją "Mój elektryk"?

Last edited:

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Odbiór ogarnięty - 25minut w kolejce a potem oględziny szybkie i wyjazd z placu. U mnie bez zastrzeżeń ale jeszcze pod domem sprawdzę. Miło i sprawnie poszło

Attachments

• 7BE7862E-8165-4460-A767-3BEABB08A479.jpeg
    7BE7862E-8165-4460-A767-3BEABB08A479.jpeg
    1,8 MB · Liczba wyświetleń: 36

Paweł@

Zadomawiam się
ile liczą sobie za to ubezpieczenie?
Podobnie usłyszałem dzisiaj w Mbank, 880 zł + 188 GAP msc - drogo w huk, porówującc do tego co ludzie pisali. Z tym że jeszcze nie wgryzałem się w umowę, być może doradca coś "pokręcił" i można wziąć inne (jest taka pozycja w ich cenniku opłat)
Ubezpieczenie PZU-w płatności miesięcznej 650 zl, dosatkowo gap 220 zl

KrzysztofFly

Moderator
Ubezpieczenia nie brałem u nich, GAP też nie brałem. Co do kosztów leasingu, to porównywałem z ofertą konkurencji i przy tych samych parametrach (wpłata, okres, wykup) różnice były bardzo niewielkie, wręcz pomijalne.
Mi także w pierwszej wersji powiedziano, że w tej ofercie ubezpieczenie w pierwszym roku u nich jest obowiązkowe, jednak kiedy powiedziałem, że chcę mieć własne, to się znalazła inna oferta z taką opcją.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Szybki update z placu boju:

Vangass

Posiadacz elektryka
Ubezpieczenia nie brałem u nich, GAP też nie brałem. Co do kosztów leasingu, to porównywałem z ofertą konkurencji i przy tych samych parametrach (wpłata, okres, wykup) różnice były bardzo niewielkie, wręcz pomijalne.
Mi także w pierwszej wersji powiedziano, że w tej ofercie ubezpieczenie w pierwszym roku u nich jest obowiązkowe, jednak kiedy powiedziałem, że chcę mieć własne, to się znalazła inna oferta z taką opcją.
OK, thx. A jak rezerwowałeś auto to wybierałeś leasing SCM czy gotówka i dopiero potem "ręcznie" procesowałeś leasing w SCM?

Paweł@

Zadomawiam się
Krzysztof a ta opcja bez ubezpieczenia OC AC byla droższa? Chodzi mi o % leasingu