Pepek

Posiadacz elektryka
No to fajnie, że da się jak w bejcy kierunki ustawić. Co do świateł, ja w obu autach i czwórce i piątce miałem, matrycowe, ledowe, skrętne z dwoma kamerami w szybie frontowej. Bajecznie to działa, strefowe wygaszanie długich, w zasad ie zawsze na długich jedziesz, nawet jak ktoś jedzie z naprzeciwko, wtedy lampa strefę wygasza. Mnie to najbardziej headup display brakuje, niech kurde elon robi innowacje i doda porządnego headup'a.
Z tego co kojarzę to Elon kiedyś się o HUD wypowiadał, że on nie widzi potrzeby dodawania tego, dla niego auta to mają być automaty wożące ludzi z pkt A do pkt. B i najważniejsze jest FSD, a nie ułatwiacze dla kierowców - kierowca to docelowo (pewnie już za 2 Elony) ma być kolejny pasażer.

Chris

Posiadacz elektryka
Ja uważam, że opony w moim BMW (Pirelli P7 całoroczne) są bardzo bardzo głośne.

Nie wiem jakie ty masz opony w swojej, ale te hankooki w Tesli zero dźwięku wydają, tylko szum wiatru słychać…
A co Ty gadasz, też mam Pirelli P Zero i w życiu jeszcze nie słyszałem szumu opon...., nigdy też nie słyszałem żadnego skrzypienia, stukania, pizgania wiatru i takich tam..., czasami radio słyszę jak zwalniam ;) . Jak odbiorę TMY to będzie szok, mówicie, że aż tak głośno, że trzeba nadkola wyciszać :oops:?View attachment Wideo WhatsApp 2023-03-29 o 22.38.46.mp4

zibizz1

Pionier e-mobilności
Czy ktoś wie jak wygląda sytuacja z czujnikami parkowania? Wiem że ich nie ma i przy cofaniu działa tylko kamera a jak się dojeżdża przodem to nie ma nic co było mierzyło odległość. Jak to się ma do newsów ze są jakieś Update i liczy na podstawie kamer? Jest mnóstwo filmików a u mnie a w aucie nie ma nic
Dopiero od wczoraj aktualizacje są wysyłane, zaktualizowanie całej floty zajmie 1-2 tygodnie. W sofcie 2023.6.9 pokazuje sie juz linia do której można dojechać, dystans i dźwiek ostrzegania, działa to tak średnio i np dziś wieczorem mi nie działało jak już było ciemno. Narazie pierwszy dzień z tą funkcją miałem do czynienia

Bash

Zadomawiam się
Dziś mnie Tesla rozbawiła - wczoraj wieczorem zarezerwowałem Y RWD za 216tys z info ze będzie "wkrótce".
W nocy dostałem VIN, ale nie było terminu dostawy, rano patrze - odbór auta 30.03 godzi 17.

i Mail przed 10 rano:

"Ponieważ jest to koniec kwartału, musimy dostarczyć pojazd do 30.03. Dlatego potrzebujemy potwierdzenia przelewu bankowego w dniu dzisiejszym, aby w razie potrzeby mógł Pan odebrać dokumenty. Jeśli nie będą Państwo w stanie tego zrobić do 30.03. to niestety będziemy musieli wycofać numer podwozia, ale stracą Państwo obniżkę ceny"

Nie ma to jak starszyć klienta. W sumie mnie to nie zdziwiło, ale nawet faktury nie ma żeby zapłacić. Poważnie mówiąc czekam co się wydarzy bo i tak chce ubiegać sie o leasing. Ale 24 godziny to już lekkie przegięcie na ogarniecie nawet za gotówkę :D

Wojtek_S

Zadomawiam się
Odebrałem w sobotę i przestał mi działać auto pilot działa tylko tempomat. Bawiłem się w ustawieniach i może coś zepsułem. Po doświadczeniach z zakupem boję się serwisu może ktoś mi pomoże !!!!!!

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Odebrałem w sobotę i przestał mi działać auto pilot działa tylko tempomat. Bawiłem się w ustawieniach i może coś zepsułem. Po doświadczeniach z zakupem boję się serwisu może ktoś mi pomoże !!!!!!
Myślę, że warto to opisać w osobnym temacie. Możliwe, że powrórci po ponownym uruchimieniu samochodu.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Albo trzeba tam zaznaczyc że zapoznaliśmy sie z opisem tej funckji w menu autopilota, z tego co pamietam to miałem podobnie i z 2 razy potwierdzałem że rozumiem.

ypl

Pionier e-mobilności
A co Ty gadasz, też mam Pirelli P Zero i w życiu jeszcze nie słyszałem szumu opon...., nigdy też nie słyszałem żadnego skrzypienia, stukania, pizgania wiatru i takich tam..., czasami radio słyszę jak zwalniam ;) . Jak odbiorę TMY to będzie szok, mówicie, że aż tak głośno, że trzeba nadkola wyciszać :oops:?View attachment 9822
Wszystko zależy jaki jest Twój punkt odniesienia. Piątka to bardzo dobrze wyciszone auto z konstrukcją drzwi jak w serii 7 czyli top. Wiem bo rozmawiałem na ten temat w serwisie.
Przy 160 na godzinę 72 decybele
Przy 160 na godzinę 73 decybele, 1 decybel różnicy to bardzo dużo zresztą ja na ucho słyszę, że jest duża różnica.