ypl

Pionier e-mobilności
Ja uważam ze w Y jest cicho…

Dzisiaj sobie poprzyśpieszałem 70-120, 100-140 i ta najwolniejsza tesla w historii to rakieta🔥. Najfajniejszy jest brak ryku silnika i brak opóźnienia gdy się „depcze”. Bardzo fajne auto!
Tak, to prawda, nawet przy tych samych osiągach, elektryk będzie dawał wrażenie, że jest szybszy.

kristof46

Fachowiec
Wszystko co piszesz to prawda, ale jak znajdziesz markę gdzie jest lepiej, w podobnej cenie dostanę to samo i będę lepiej obsłużony jeszcze i będę mógł customizować build auta i jeszcze będzie szybki termin odbioru, i w dodatku będzie dotrzymany to daj znać to od ręki zamawiam.
Moment. W Tesli jesteś dobrze obsługiwany? Jakoś telefony i nakazy odbioru na już to nie jest odpowiednie traktowanie. Customizacja? To w Tesli można wybrać coś więcej poza mocą i kolorem tapicerki? Nawet nadwozia średnio bo będziesz czekał rok. Szybko termin…jak trafisz w klucz Tesli to chwalisz. Jak nie to czekasz.

ypl

Pionier e-mobilności
Ściągnąłem Tesla Vision i język islandzki😀, ale gdzie to jest na monitorze ? Oczywiście zainstalowane już ale nie nogę tego znaleźć by przetestować.
Pomocy, dajcie „ścieżkę” kto już się dokopał
Ja mam inne problemy, dzisiaj dzieciaki mi pokazywały jak nawiewy wyregulować 😅
Pierwszy raz poczułem się stary, chociaż na liczniku dopiero 41, w język islandzki nawet nie próbuję wchodzić 😁

kristof46

Fachowiec
Proponuje iść kupić Volvo, BMW, Kia czy co tam sobie wymarzysz….

Zgadza się - obsługa Tesli jest słaba, ale jazda tym autem wynagradza wszystkie głupie smsy i zagrywki załogi Tesli.
Wiem bo jeździłem 3-ką. Choć Kia też jest całkiem spoko. Niestety ja potrzebuje więcej miejsca szczególnie w bagażniku. Dlatego sam dla siebie musze wziąć Y Wracając jeszcze do Tesli. Dzisiaj przymykamy oko a za jakiś czas będą ludzie krytykować ze sobie Tesla wytrenowała ludzi bo na zbyt dużo im pozwalają.

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Moment. W Tesli jesteś dobrze obsługiwany? Jakoś telefony i nakazy odbioru na już to nie jest odpowiednie traktowanie. Customizacja? To w Tesli można wybrać coś więcej poza mocą i kolorem tapicerki? Nawet nadwozia średnio bo będziesz czekał rok. Szybko termin…jak trafisz w klucz Tesli to chwalisz. Jak nie to czekasz.
No wyobraź sobie, że takie auto jakie chciałem żonie kupić i zamówiłem 16 lutego już mam od dwóch dni w domu. A gdzie mogę w aucie segmentu i rozmiaru ygreka kupić pneumatykę, headup, szyberdach, skrętną tylną oś, asystenty parkowania, jazdy, utrzymania pasa ruchu, adaptacyjne tempomaty, widok 360, skóry naturalne w kolorze rudo pomarańczowym (nasze ulubione z palety bmw) lakier indywidualny dwu tonowy, inny kolor na górze, a inny na dole, w pełni inteligentne matrycowe reflektory, super właściwości jezdne, topowe bezpieczeństwo, no i oczywiście elektryk i termin odbioru max dwa miesiące. To gdzie tak jest, w tesli nie ma, ale mogę Ci odznaczyć z tej listy co jest, a Ty mi podaj markę w której możesz z tej listy więcej odznaczyć, inne rzeczy z poza listy mnie nie interesują.

Piti

Zadomawiam się
A mi np to się podoba ta prostota wyboru…
5 rzeczy sobie wybierz, reszta już jest (tylko brakuje mi chłodzonych siedzeń). Zadnych hedapuff i innych niepitrzebnych wodotryskuff… mi to się podoba!

Piti

Zadomawiam się
Ja mam inne problemy, dzisiaj dzieciaki mi pokazywały jak nawiewy wyregulować 😅
Pierwszy raz poczułem się stary, chociaż na liczniku dopiero 41, w język islandzki nawet nie próbuję wchodzić 😁
A ja poczytałem instrukcje jak regulować nawiew…
Ale dzisiaj odkryłem ze w telefonie mogę obserwować co się dzieje z autem na parkingu😀 nawet jakość obrazu niezła…

Piti

Zadomawiam się
Wiem bo jeździłem 3-ką. Choć Kia też jest całkiem spoko. Niestety ja potrzebuje więcej miejsca szczególnie w bagażniku. Dlatego sam dla siebie musze wziąć U. Wracając jeszcze do Tesli. Dzisiaj przymykamy oko a za jakiś czas będą ludzie krytykować ze sobie Tesla wytrenowała ludzi bo na zbyt dużo im pozwalają.
Kto poczyta w necie, będzie spokojnie czekał… kto nie czytał nic / będzie zawiedziony i ciagle wk#%^ny…

Ja spokojnie czekałem, odpisywała mi aGlapa, czasem dzwonili…raz mi się udało.

Chris

Posiadacz elektryka
A mi np to się podoba ta prostota wyboru…
5 rzeczy sobie wybierz, reszta już jest (tylko brakuje mi chłodzonych siedzeń). Zadnych hedapuff i innych niepitrzebnych wodotryskuff… mi to się podoba!
Mi też! Jak odpalasz konfigurator innych marek, to jak jakaś pieprzona gra i 30 levelów! Za każdym razem giniesz, zabija cię cena... i zaczynasz od nowa...

kristof46

Fachowiec
No wyobraź sobie, że takie auto jakie chciałem żonie kupić i zamówiłem 16 lutego już mam od dwóch dni w domu. A gdzie mogę w aucie segmentu i rozmiaru ygreka kupić pneumatykę, headup, szyberdach, skrętną tylną oś, asystenty parkowania, jazdy, utrzymania pasa ruchu, adaptacyjne tempomaty, widok 360, skóry naturalne w kolorze rudo pomarańczowym (nasze ulubione z palety bmw) lakier indywidualny dwu tonowy, inny kolor na górze, a inny na dole, w pełni inteligentne matrycowe reflektory, super właściwości jezdne, topowe bezpieczeństwo, no i oczywiście elektryk i termin odbioru max dwa miesiące. To gdzie tak jest, w tesli nie ma, ale mogę Ci odznaczyć z tej listy co jest, a Ty mi podaj markę w której możesz z tej listy więcej odznaczyć, inne rzeczy z poza listy mnie nie interesują.
Widzisz a mój znajomy podobnie jak kilka innych osób zamówiła droższe wariant i od ponad pół roku ich nie mają. Zatem…coś się nie zgadza. Zatem to ze ty masz takie doświadczenia nie oznacza że inni mają podobne. O ile jeszcze X czy S rozumiem bo to inne auta tak wersje Performance i ich brał to pomyłka. Tak samo jak wybrane kolory. Po co wiec one są.
Mówisz o wyposażeniu…widzę że tesla Vision działa „fenomenalnie”. Także tak.
Fajnie się jeździ Teslą ale ich podejście na zasadzie ze to ty ich szukasz prosisz jest…dziwne i bardzo przypomina mi takie Apple czy inną tego typu firmę. Czy tak ma wyglądać przyszłość biznesu jakiegokolwiek ?? Oby nie.