Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023

vista-LASH-resident

Posiadacz elektryka
Ale masz już numer VIN? Bo ja 27.01 dostałem wiadomość: "Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość! Twoja dostawa Tesli jest już blisko! Wkrótce będziemy mogli przekazać Ci dalsze informacje na temat daty dostawy, która ma nastąpić między lutym a marcem" i do dzisiaj auta nie ma 😕
Tak, widzę już VIN w panelu. Nie ma jeszcze faktury do ściągnięcia.

marco_25

Pionier e-mobilności
Tak, widzę już VIN w panelu. Nie ma jeszcze faktury do ściągnięcia.
Faktura powinna pojawić się maksymalnie do 7 dni - informacja z Santander Multirent, u mnie to trwało 3 dni. Tak samo było z zaksięgowaniem wpłaty, dopiero po 2 dniach przelew z leasingu został zaczytany w systemie.
W poprzednim kwartale dużo osób interweniowało bo przychodziły jakieś dziwne smsy z terminami zapłaty za faktury których nie było, chyba usprawnili proces w obecnym. W moim przypadku tablice już w tesli, także 29 maja odbieram, ktoś z forum ma termin w tym samym czasie? kawa, przybicie piątki, itp. ;)

mewho

Zadomawiam się
U mnie wszystko póki co przebiega bardzo sprawnie. W sobotę byłem na jazdach testowych. W poniedziałek zamówiłem YLR ze stocku. W poniedziałek pokazał się VIN. We wtorek dostałem FV, w środę zapłaciłem, dziś wysłali dokumenty, w najbliższy poniedziałek rejestruje a w środę odbieram. Oby wszytsko szło dalej tak gładko.

Paweł@

Zadomawiam się
Wczoraj popołudniu odebralem LR QS - zamówienie z 25.03.2023 r., elementy dobrze spasowane, lakier ok - nie znalazłem defektów, dzięki Waszym wskazówkom sprawdziłem wyposażenie wg. check listy - wszystko było łącznie z gaśnicą. Tak jak już pisaliście ta folia ochronna na dole tylnich drzwi kiepska jest, dlugo nie wytrzyma, mały bąbel widać i muszę z tym coś zrobić.
W salonie spokojnie, wydania samochodów na bieżąco, nie czekałem, obsługa dobra, dokupiłem wall conectora za 2350 zl brutto -generalnie jestem zadowolony :)

piotr_ev

Fachowiec
Wczoraj popołudniu odebralem LR QS - zamówienie z 25.03.2023 r., elementy dobrze spasowane, lakier ok - nie znalazłem defektów, dzięki Waszym wskazówkom sprawdziłem wyposażenie wg. check listy - wszystko było łącznie z gaśnicą. Tak jak już pisaliście ta folia ochronna na dole tylnich drzwi kiepska jest, dlugo nie wytrzyma, mały bąbel widać i muszę z tym coś zrobić.
W salonie spokojnie, wydania samochodów na bieżąco, nie czekałem, obsługa dobra, dokupiłem wall conectora za 2350 zl brutto -generalnie jestem zadowolony :)
witamy w rodzinie :D

mewho

Zadomawiam się

Możesz napisać z której check listy korzystałeś? Widziałem kilka.
Cena za wall'a bardzo dobra. Jakaś promka?

Michal

Moderator
Możesz napisać z której check listy korzystałeś? Widziałem kilka.
Cena za wall'a bardzo dobra. Jakaś promka?
Tyle kosztuje normalnie od 2 lat bez zmian :p