Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023

Paweł@

Zadomawiam się
Ale co ważne i chciałbym podkreślić w uzupełnieniu do wcześniejszego posta- pracownicy byli uprzejmi i życzliwi - poprosiłem o możliwość podładowania a że było jedno wolne stanowisko przy serwisie to w czasie gdy robiłem podstawowe ustawienia i ogarniałem co i jak - to auto się trochę podładowało.
Wszystkie auta teraz wydają z baterią naładowaną między 30 a 40%.
Myślę że problem zniknie lada moment bo superchargery już robią i w 40 min auto będzie naładowane do gotowe do długich tras. Te ładowarki serwisu ładują 11kw więc trzeba by pół dnia spędzić aby naładować do 80- 90%.

TSK

Zadomawiam się
Dla niezdecydowanych powiem że warto dopłacić do koloru Quiksilver bo jest po prostu fenomenalny. Zmieniłem kołpaki na czarne z aliexpressu ale na tych standardowych Gemini też wygląda super. Jak wiadomo teraz dosyć mocno pyli i wszystko widać na lakierze ale pomimo to jest efekt. Dołączam zdjęcie, teraz muszę zacząć myśleć o wiacie na samochód 🙃

Attachments

• IMG_20230523_090558.jpg
    IMG_20230523_090558.jpg
    2,7 MB · Liczba wyświetleń: 119

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Dla niezdecydowanych powiem że warto dopłacić do koloru Quiksilver bo jest po prostu fenomenalny. Zmieniłem kołpaki na czarne z aliexpressu ale na tych standardowych Gemini też wygląda super. Jak wiadomo teraz dosyć mocno pyli i wszystko widać na lakierze ale pomimo to jest efekt. Dołączam zdjęcie, teraz muszę zacząć myśleć o wiacie na samochód 🙃
MEGA Y :)

Vangass

Posiadacz elektryka
Co do wiaty do ostatnio składałem to u siebie: https://ogrodosfera.pl/wiata-garazowa-aluminiowa-vitoria-3-x-5-m-palram-canopia
Jest ok. Wygląda porządnie chociaż trochę się giba. A i tak ma grubsze profile niż te najtańsze.
Pod wiatę idzie Saab 9-3 cabrio a do garażu Y :).

Last edited:

pluto

Pionier e-mobilności
Na INWENTORY [klik] pojawiły się 2 modele Y dostępne od ręki.
Chętnych na darmowe kilometry zapraszam do skorzystania z mojego REFERALA ;)

Y maj.jpg

Arquiteto

Zadomawiam się
Ciekawostka. Zamówiłem 21.05 Y LR, biały z hakiem. Cena takiej konfiguracji to 267 490zł i tak jest też na umowie zamówienia. Ale spojrzałem teraz w szczegóły zamówienia i pojawiła się (nie wiem kiedy) pozycja "Korekta ceny -1000zł" i wychodzi 266 490zł. W PDFie z umową zamówienia jest nadal kwota o 1000zł wyższa.

Vangass

Posiadacz elektryka
Huh, odebrałem wczoraj swoją TMYLR.
Po 1,5h czekania.
I z rozwalonym (mocno) czarnym plastikiem za lusterkiem kierowcy.
Nie mieli jak wczoraj tego wymienić. W sumie mogłem powiedzieć, aby wzięli z innego Y z placu, ale cóż nie mogłem się już doczekać na auto... :rolleyes:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Huh, odebrałem wczoraj swoją TMYLR.
Po 1,5h czekania.
I z rozwalonym (mocno) czarnym plastikiem za lusterkiem kierowcy.
Nie mieli jak wczoraj tego wymienić. W sumie mogłem powiedzieć, aby wzięli z innego Y z placu, ale cóż nie mogłem się już doczekać na auto... :rolleyes:
Nie jest to takie proste, żeby inny samochód wziąć :p
Proszę dodaj zdjęcie, aby inni mogli też dokładnie sprawdzać, czy nie mają podobnych uszkodzeń przy odbiorze.

Vangass

Posiadacz elektryka
Nie jest to takie proste, żeby inny samochód wziąć :p
Proszę dodaj zdjęcie, aby inni mogli też dokładnie sprawdzać, czy nie mają podobnych uszkodzeń przy odbiorze.
Oj, już nie inne auto. Po prostu grabież tego samego plastiku ;)
Ojcu tak kiedyś cewkę wymienili w Fabii, nie mieli części na serwisie to po awanturze wzięli z innego nowego z placu ;)