Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023

itguy

Posiadacz elektryka
To urlopu braknie
ja szczerze nie planowałbym niczego dopóki nie zadzwonią, a jak zadzwonią to trzeba się umówić na wybrany przez siebie termin.
U mnie przekładałem dwa razy bo miałem obsuwę w rejestracji. Nie było żadnego problemu, wybierałem termin w zasadzie dowolnie wieć mogłem planować urlop. Do czasu takiego telefonu to w zasadzie bez sensu bo te terminy w aplikacji nie potwierdzone przez pracownika są średnio wiążące niestety

kristof46

Fachowiec
Gratuluję !
Ja mam odwrotną sytuację :mad: pierwszy termin odbioru 26 maja ( był widoczny kilkanaście dni ) na 20 godz przed odbiorem sms, że przesuwamy na 30-go. Pal licho, że wzięty urlop na odbiór poszedł się gwizdać. Dzisiaj przezornie tel z mojej strony i na 21 godz przed odbiorem znów d... i nikt mi nic nie powie bo "taką mamy politykę" ( słowa człowieka który odebrał tel)
Czy ja mam takiego pecha czy coś się skisiło w Tesli ?
Norma. Jakiekolwiek inne zachowanie czy działania są odstępstwem od normy. Niestety.

TSK

Zadomawiam się
Ja termin przesuwałem 3 razy i zawsze robiłem to pod siebie. Samochód jest opłacony i termin możesz ustalić tak jak chcesz :) Nie rozumiem problemów z odbiorem.. Mało tego ja 3 odbiór miałem ustalony na 13 ale do Wawy dotarłem ok.14 + dojazd z dworca do Ząbek ...bez przesady to nie są problemy tym bardziej, że wydanie trwa 5min a dziennie wydają 10 samochodów?? Jedynie to trzeba zaznaczyć,że samochód ma stać pod salonem a nie gdzieś w polu pod Warszawą bo tam samochodu nie odbierzesz.

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
Myślałem, że napiszę o procesie zakupu wymarzonej Tesli bezproblemowo aż do dzisiaj. Odbiór auta zaplanowany na 17:00, gnam 250 km (angażując osoby z rodziny), czekam godzinę na odbiór (w między czasie dostałem dokumenty i blachy) po czym podchodzi do mnie pracownik który informuje, że auta jednak mi nie wydadzą bo okazało się że jest rysa na zderzaku i musieli przekazać do body Shop który to spoleruje. Poprosiłem o dokumentację zdjęciową, ale pracownik Tesli twierdzi, że takimi nie dysponuje i nie robią. Mam przyjechać jutro o 11! Skąd mam pewność, że to tylko ryska a nie coś poważniejszego? Czy domagać się jakieś rekompensaty za podróż (500 km jadąc tak sobie) :(

UseYbrain

Posiadacz elektryka
Myślałem, że napiszę o procesie zakupu wymarzonej Tesli bezproblemowo aż do dzisiaj. Odbiór auta zaplanowany na 17:00, gnam 250 km (angażując osoby z rodziny), czekam godzinę na odbiór (w między czasie dostałem dokumenty i blachy) po czym podchodzi do mnie pracownik który informuje, że auta jednak mi nie wydadzą bo okazało się że jest rysa na zderzaku i musieli przekazać do body Shop który to spoleruje. Poprosiłem o dokumentację zdjęciową, ale pracownik Tesli twierdzi, że takimi nie dysponuje i nie robią. Mam przyjechać jutro o 11! Skąd mam pewność, że to tylko ryska a nie coś poważniejszego? Czy domagać się jakieś rekompensaty za podróż (500 km jadąc tak sobie) :(
Ja na twoim miejscu poszedłbym w miasto! Warszawa jest bardzo fajna. Możesz skorzystać z szerokiej oferty muzeów, teatrów, gej pubów lub po prostu jak heteroseksualny Sebix nawalić sie w bramie i dostać w mordę :p

itguy

Posiadacz elektryka
Dokumentacją ale nie obejrzałeś już auta jak już byłeś na miejscu? Czy nie chcieli pokazać?

MaRio_KalisZ

Nowy na Forum
Dokumentacją ale nie obejrzałeś już auta jak już byłeś na miejscu? Czy nie chcieli pokazać?
Poprosiłem, że chcę zobaczyć na żywo jak to wygląda to niestety nie da rady bo auto już zabrali do Body Shopa. To mowię, że poproszę o dokumentację zdjęciową bo może być to rysa a może być przetarty zderzak (w końcu płacę i mam do tego prawo) to zdjęć nie robią a auta już nie ma.. Dziwne to wszystko dla mnie

Michal

Moderator
Przyciśnij ich to Ci oddadzą za hotel.

krzyss

Pionier e-mobilności
Pewnie nie przywiezli tego auta i klamia…
Skoro nie sa w stanie wydac przemiotu zakupu to moze wymowic umowe zamowienia w zwiazku z niedostarczeniem auta … nie zazdroszcze tych emocji.

Michal_Gdy

Nowy na Forum
Hej, starałem się przejrzeć ten wątek od początku, ale i tak zapytam, bo mam wątpliwość:

1) Czy Y LongRange różnią się między sobą w zależności od koloru? Rozważam biały lub Quicksilver.
2) Hak - czy on jest na stałe, demontowany, wysuwany elektrycznie - nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat.

W tej chwili, bez względu co wybiorę czas realizacji jest taki sam (maj-czerwiec), czy to jest realne?