Tesla Model Y, dostawy II kwartał 2023

ypl

Pionier e-mobilności
Ja to chyba mam szczęście…, zamówione 12.05 MY LR QS bez haka, dzisiaj rano wpadł VIN :)
Nieźle, tesla się rozkręca oby tak dalej. A niemiecki przemysł motoryzacyjny ze swoim śmiesznym i5 niech spoczywa w pokoju :ROFLMAO:
No nie mogłem się powstrzymać, więcej żali wylałem w wątku dotyczącym i5.

Vangass

Posiadacz elektryka
Nie jest to takie proste, żeby inny samochód wziąć :p
Proszę dodaj zdjęcie, aby inni mogli też dokładnie sprawdzać, czy nie mają podobnych uszkodzeń przy odbiorze.
Zdjęcie połamanego plastiku. Za lusterkiem kierowcy. Za 3 tygodnie ma to ogarnąć serwis mobilny Tesli....
IMG_20230525_115849.jpg

mattj

Nowy na Forum
Widziane dzisiaj w Kaliszu jadą w kierunku Warszawy :) srebrne, czarne i cherry red

Attachments

• 20230526_172851.jpg
    20230526_172851.jpg
    735,9 KB · Liczba wyświetleń: 61

vista-LASH-resident

Posiadacz elektryka
VIN już dawno przydzielony, faktura opłacona, niestety zaliczyłem dwa opóźnienia.
Primo, potwierdzenie przelewu nie odhaczone w ciągu jednego dnia (czyli jestem w plecy dzień).
Secundo, kurier TNT (czyli FedEx) dwa dni woził dokumenty w busie i dopiero w piątek wieczorem znalazły się w sortowni.

Jak się uda, odbiorę auto w środę.

marco_25

Pionier e-mobilności
Następna miła zmiana w obsłudze klienta. Wczoraj po południu telefon z tesli czy potwierdzam odbiór i jeśli tak to auto jest przygotowane na godzinę zarezerwowaną w aplikacji. Przypomnienie o potrzebnych dokumentach i odpowiedź na pytania odnośnie wcześniejszego odbioru (nie obiecują) oraz ładowania (w miarę możliwości). Jak dla mnie lepiej niż u jednego "normalnego" dealera, oby tak dalej.

HMS

Zadomawiam się
Następna miła zmiana w obsłudze klienta. Wczoraj po południu telefon z tesli czy potwierdzam odbiór i jeśli tak to auto jest przygotowane na godzinę zarezerwowaną w aplikacji. Przypomnienie o potrzebnych dokumentach i odpowiedź na pytania odnośnie wcześniejszego odbioru (nie obiecują) oraz ładowania (w miarę możliwości). Jak dla mnie lepiej niż u jednego "normalnego" dealera, oby tak dalej.
Gratuluję !
Ja mam odwrotną sytuację :mad: pierwszy termin odbioru 26 maja ( był widoczny kilkanaście dni ) na 20 godz przed odbiorem sms, że przesuwamy na 30-go. Pal licho, że wzięty urlop na odbiór poszedł się gwizdać. Dzisiaj przezornie tel z mojej strony i na 21 godz przed odbiorem znów d... i nikt mi nic nie powie bo "taką mamy politykę" ( słowa człowieka który odebrał tel)
Czy ja mam takiego pecha czy coś się skisiło w Tesli ?

itguy

Posiadacz elektryka
Gratuluję !
Ja mam odwrotną sytuację :mad: pierwszy termin odbioru 26 maja ( był widoczny kilkanaście dni ) na 20 godz przed odbiorem sms, że przesuwamy na 30-go. Pal licho, że wzięty urlop na odbiór poszedł się gwizdać. Dzisiaj przezornie tel z mojej strony i na 21 godz przed odbiorem znów d... i nikt mi nic nie powie bo "taką mamy politykę" ( słowa człowieka który odebrał tel)
Czy ja mam takiego pecha czy coś się skisiło w Tesli ?
terminy odbiorów można właściwie ignorować dopóki sami nie zadzwonią i nie potwierdzą. Niestety.