Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2022

pluto

Pionier e-mobilności
Morning Chorus wpłynął właśnie do ZEEBRUGGE (odpływając wczoraj z SOUTHAMPTON). Tuż za nim Glovis Summit, który w ciągu godziny dwóch powinien dotrzeć do ZEEBRUGGE.
Być może i do Polski zostaną rzucone jakieś sztuki Y z tych statków?

RCC Antwerp zniknął około 4 dni z trackingu i ani widu ani słychu choć za 3 dni powinien osiągnąć Suez.

Za 2 dni do Włoskiego Livorno dopływa HOEGH ST.PETERSBURG. Może ktoś już dostaje jakieś terminy odbioru?
Port Zeebrugge (BE) głównie obsługuje Skandynawię - gdyby ewentualnie były jakieś pojazdy do Polski dawno już by pojawiły sie VINy.
RCC ANTWERP wyłączył nadajnik AIS (niektóre statki robią to w ramach środków antypirackich i samoobrony, gdy wpływają na obszar wysokiego ryzyka).
HOEGH ST PETERBURG nie jest czarterem Tesli.

argon

Nowy na Forum
Port Zeebrugge (BE) głównie obsługuje Skandynawię - gdyby ewentualnie były jakieś pojazdy do Polski dawno już by pojawiły sie VINy.
RCC ANTWERP wyłączył nadajnik AIS (niektóre statki robią to w ramach środków antypirackich i samoobrony, gdy wpływają na obszar wysokiego ryzyka).
HOEGH ST PETERBURG nie jest czarterem Tesli.

VINy już są od jakichś 1,5 - 2 tyg z tego co część osób podaje i mi również wtedy przypisano. FV opłacona w zeszłym tyg. Dlatego myślałem czy na którymś z tych statków nie trafi się na szansę i już pod koniec sierpnia odbiór byłby możliwy zamiast we wrześniu.
Z HOEGH ciekawe. Po prostu był na jednym z trackerów Tesli.

pluto

Pionier e-mobilności
A sprawdzałeś na jakim jest statku:

Jaki masz szacowany termin dostawy ?

Co do HOEGH ST PETERBURG to jest transportem mieszanym prawdopodobnie przewozi 2000 Y do Zeebrugge i ma tam być 28 sierpnia.
RCC ANTWERP 23 sierpnia na przybyć do Koper z ponad 4000 szt Y i tutaj powinno coś być dla nas.

Last edited:

argon

Nowy na Forum

Co do HOEGH ST PETERBURG to jest transportem mieszanym prawdopodobnie przewozi 2000 Y do Zeebrugge i ma tam być 28 sierpnia.
RCC ANTWERP 23 sierpnia na przybyć do Koper z ponad 4000 szt Y i tutaj powinno coś być dla nas.
termin "do ustalenia", a na w/w stronce nic nie może znaleźć po tym VIN.. Wszystkim do działa? Myślałem, że to może na skandynawię dlatego tych co w PL nie pokazuje

mdbwsk

Nowy na Forum

Ja dostałem VIN (ukryty w kodzie strony) gdy RCC Antwerp zbliżał się do Singapuru, więc podejrzewam że moje auto jest na tym właśnie statku. Ale nadal mam termin "do ustalenia" i nikt też się jeszcze nie odzywał w sprawie płatności

Robert RM

Zadomawiam się
Morning Chorus wpłynął właśnie do ZEEBRUGGE (odpływając wczoraj z SOUTHAMPTON). Tuż za nim Glovis Summit, który w ciągu godziny dwóch powinien dotrzeć do ZEEBRUGGE.
Być może i do Polski zostaną rzucone jakieś sztuki Y z tych statków?

RCC Antwerp zniknął około 4 dni z trackingu i ani widu ani słychu choć za 3 dni powinien osiągnąć Suez.

Za 2 dni do Włoskiego Livorno dopływa HOEGH ST.PETERSBURG. Może ktoś już dostaje jakieś terminy odbioru?
Ja mam potwierdzony VIN i odbiór na przełomie sierpnia i września.

Robert RM

Zadomawiam się
Ja tez czekam na swoją czarną YP, choć kusi mnie aby kupić używana X
Mi się kiedyś marzył X, ale stwierdziłem, że Y jest poręczniejszy. W środku wystarczająco pojemny dla 2+2+ bagaże, a zdecydowanie mniejszy na zewn i przez to bardziej uniwersalny.

Robert RM

Zadomawiam się
Kiedy dostałeś vin i FV ? I data była od razu czy z czasem po potwierdzeniu od Tesli się pojawiła ?
Tydzień temu do mnie zadzwonili, żeby szykować leasing, VIN nie jest widoczny na stronie (ale można go podejrzeć w kodzie strony). Dzisiaj z nimi rozmawiałem i potwierdzili, że VIN jest przypisany do mnie i odbiór przełom sierpnia/września.