Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

krzyss

Pionier e-mobilności
Oooo... Ciekawe. Masz jakieś dodatkowe info o tym przypadku? Daty zdarzenia? Ja mam MYP z plamami jak po tynku/gruncie na całym lakierze. Właśnie walczę o wymianę samochodu...
Nie, tylko info z FB.
Niech Ci zasponsoruja polerke pelna i FSD gratis i git ;)

BartekD

Zadomawiam się
Na FB niby pisal ze glinka dziala…
Mój problem, to odbarwienia lakieru. Widoczne tylko przy określonym kącie padania światła. Cały samochód jest w takich plamach. Od małych, po wielkości monety. Polerka nic nie daje.

Attachments

• 20230606_172504.jpg
    20230606_172504.jpg
    740,7 KB · Liczba wyświetleń: 53

yarrker

Fachowiec
Zawsze to 19.500 w kieszeni. Dobry lakiernik przed lakierowaniem, zbiera nadmiar lakieru, więc czasami ciężko stwierdzić.
W ząbkach dostałem do wglądu dokument ich że auta z berlina od maja są "grubiej malowane" w przedziałach 120-160. Dostałem upgrade ze zwykłego autopilota do FSD . Planowałem kupic rozszerzonego ale nie chciałem go fakturować razem z autem z wiadomych przyczyn 😂
Jak narazie to zakochany jestem chociaż po wyjezdzie z salonu biłem sie z myślami czy ja napewno dobrze zrobiłem przechodząc z AMG do Tesli . Sobota i niedziele sie nacieszyłem a juz dzisiaj auto poszło na oklejenie fronu PPF'em + ceramika 5 letnia i znowu został mi tylko rower 🤣

yarrker

Fachowiec
Czy ktoś mógł by wytłumaczyć co to według tesli znaczy WDROŻENIE ?
Dla przykładu :
*Przyspieszanie
3,7 s 0-100 km/h
po odjęciu wdrożenia

nabrU

Moderator
Kiepskie tłumaczenie z angielskiego i tyle. W oryginale jest:

With first foot of rollout subtracted

Pepek

Posiadacz elektryka
Czy ktoś mógł by wytłumaczyć co to według tesli znaczy WDROŻENIE ?
Dla przykładu :
*Przyspieszanie
3,7 s 0-100 km/h
po odjęciu wdrożenia
Jeśli chodzi o czasy przyspieszeń to po prostu nigdy Tesla nie mierzyła "całości". Ichniejsze czasy są zawsze optymistyczne, bo oni liczą to od momentu, gdy auto zaczyna już się toczyć (ale jeszcze z minimalną prędkością), a nie od momentu wciśnięcia pedału w podłogę.