Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

ELuk

Pionier e-mobilności
Jeśli chodzi o czasy przyspieszeń to po prostu nigdy Tesla nie mierzyła "całości". Ichniejsze czasy są zawsze optymistyczne, bo oni liczą to od momentu, gdy auto zaczyna już się toczyć (ale jeszcze z minimalną prędkością), a nie od momentu wciśnięcia pedału w podłogę.
To takie liczenie po amerykańsku.., 👍😎

inter

Pionier e-mobilności

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Rozmawiałem wczoraj ze sprzedawcą z Katowic. Również twierdzi, że nikt w Europie nie widział jeszcze HW 4 w MY. W tym kwartale chciałem kupić Y, ale ciągle nie potrafię kliknąć (choć trafiają się okazje). Z innej beczki - czy ten czarny kolor na prawdę jest taki zły jak się opisuje na forum?

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Zastanawiam się nad takim scenariuszem. Klikam auto teraz, ale odbiór chciałbym przeciągnąć na wrzesień. W międzyczasie pojawia się inne auto (inna konfiguracja). Ciekawe, czy Tesla przerzuci opłatę na inny woz, czy rezygnacja z pierwszego zamówienia kończy się utratą pieniędzy. Macie jakieś doświadczenia?

elektryk

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się nad takim scenariuszem. Klikam auto teraz, ale odbiór chciałbym przeciągnąć na wrzesień. W międzyczasie pojawia się inne auto (inna konfiguracja). Ciekawe, czy Tesla przerzuci opłatę na inny woz, czy rezygnacja z pierwszego zamówienia kończy się utratą pieniędzy. Macie jakieś doświadczenia?
Jeśli z inventory to zabiorą Ci VIN, będziesz miał zamówienie bez przypisanego samochodu.

Teoretycznie zwracają kasę, ale wg umowy nie muszą. Zwracanie kasy nie jest automatyczne, po drodze jest czynnik ludzki i trwa to różnie.

Jeśli czekasz na Model 3 Highland to będzie rocznik modelowy 2024, więc raczej pierwsze dostawy grudzień. W sieci jest mnóstwo spekulacji, które w większości wyssane są z palca.

yarrker

Fachowiec
Rozmawiałem wczoraj ze sprzedawcą z Katowic. Również twierdzi, że nikt w Europie nie widział jeszcze HW 4 w MY. W tym kwartale chciałem kupić Y, ale ciągle nie potrafię kliknąć (choć trafiają się okazje). Z innej beczki - czy ten czarny kolor na prawdę jest taki zły jak się opisuje na forum?

Czarny u tesli jest to lakier Uni ( czyli jeden z tańszych poprostu ) Ja odrazu okleiłem przed w ppf + ceramika na resztę . Nie powinno być takiego dramatu ale co 2 lata myśle trzeba będzie pokerowac