Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

krzyss

Pionier e-mobilności
Oooo... Ciekawe. Masz jakieś dodatkowe info o tym przypadku? Daty zdarzenia? Ja mam MYP z plamami jak po tynku/gruncie na całym lakierze. Właśnie walczę o wymianę samochodu...
Nie, tylko info z FB.
Niech Ci zasponsoruja polerke pelna i FSD gratis i git ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Polerka nie działa. Serwis się poddał, Body Shop również. Pozostaje tylko malowanie całego samochodu, na co się nie zgodzę.
Na FB niby pisal ze glinka dziala…

BartekD

Zadomawiam się
Na FB niby pisal ze glinka dziala…
Mój problem, to odbarwienia lakieru. Widoczne tylko przy określonym kącie padania światła. Cały samochód jest w takich plamach. Od małych, po wielkości monety. Polerka nic nie daje.

Attachments

• 20230606_172504.jpg
    20230606_172504.jpg
    740,7 KB · Liczba wyświetleń: 53

yarrker

Fachowiec
Zawsze to 19.500 w kieszeni. Dobry lakiernik przed lakierowaniem, zbiera nadmiar lakieru, więc czasami ciężko stwierdzić.
W ząbkach dostałem do wglądu dokument ich że auta z berlina od maja są "grubiej malowane" w przedziałach 120-160. Dostałem upgrade ze zwykłego autopilota do FSD . Planowałem kupic rozszerzonego ale nie chciałem go fakturować razem z autem z wiadomych przyczyn 😂
Jak narazie to zakochany jestem chociaż po wyjezdzie z salonu biłem sie z myślami czy ja napewno dobrze zrobiłem przechodząc z AMG do Tesli . Sobota i niedziele sie nacieszyłem a juz dzisiaj auto poszło na oklejenie fronu PPF'em + ceramika 5 letnia i znowu został mi tylko rower 🤣

yarrker

Fachowiec
Czy ktoś mógł by wytłumaczyć co to według tesli znaczy WDROŻENIE ?
Dla przykładu :
*Przyspieszanie
3,7 s 0-100 km/h
po odjęciu wdrożenia

nabrU

Moderator
Kiepskie tłumaczenie z angielskiego i tyle. W oryginale jest:

With first foot of rollout subtracted

Pepek

Posiadacz elektryka
Czy ktoś mógł by wytłumaczyć co to według tesli znaczy WDROŻENIE ?
Dla przykładu :
*Przyspieszanie
3,7 s 0-100 km/h
po odjęciu wdrożenia
Jeśli chodzi o czasy przyspieszeń to po prostu nigdy Tesla nie mierzyła "całości". Ichniejsze czasy są zawsze optymistyczne, bo oni liczą to od momentu, gdy auto zaczyna już się toczyć (ale jeszcze z minimalną prędkością), a nie od momentu wciśnięcia pedału w podłogę.