Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2023

grzkas

Fachowiec
Kumpla miałem w Nike, też jeździł po oddzialach i poprawiał co inni spier... Usprawniał logistykę itp..
Nazywali go "opierdalacz", nie za to że leżał "świństwem do góry" i nie robił, a wręcz odwrotnie - łbem pracował intensywnie A opierd....ć musiał, gdy trafił na "niepełnosprytnych" pracowników im im sie należało :)
Miło Powitać
Dokladnie , na tym polega moja praca .

Serwisow bedzie bardzo duzo w rejonie Polski i sasiednim.

Kiedy w Katowicach otworza ciezko powiedziec.

grzkas

Fachowiec
Jajcarz z Ciebie niemożliwy. Paru się wkręciło. Od insidera oczekiwalibyśmy konkretnych odpowiedzi a nie takich że „ciężko powiedzieć”.
Nowy serwis w Hadze w Holandii mial byc otwarty 2 lata temu, Otwarli w czerwcu tego roku. Panie jajcarzu.
Obstawiam ze manager regionu tego nawet nie wie. Masa administracji, zamowienia narzedzi, szkolen, znalezienia personelu. Myslisz zeby otworzyc taki serwis to jak budke z hot dogami?

Piter

Posiadacz elektryka
To dam ci szansę w temacie wątku🧐 - dostawy TMY.
Mamy 2 zamówienia TMY, jedno z 18.07 i drugie z 20.07, oba auta identyczne, różnią się tylko tym że jeden jest z hakiem, drugi bez. Zamówienie bez haka -VIN wskakuje po kilku dniach, ten z hakiem do dziś cisza. Na inventory pojawiają się identyczne wersje ale bez haka. Dlaczego zatem Tesla nie „zmeczuje” auta z inventory do zamówionego auta z hakiem i po prostu nie zamontuje haka w Ząbkach❓
Jakbyś był uprzejmy wyjaśnić problem w procesie od wewnątrz….

grzkas

Fachowiec
To dam ci szansę w temacie wątku🧐 - dostawy TMY.
Mamy 2 zamówienia TMY, jedno z 18.07 i drugie z 20.07, oba auta identyczne, różnią się tylko tym że jeden jest z hakiem, drugi bez. Zamówienie bez haka -VIN wskakuje po kilku dniach, ten z hakiem do dziś cisza. Na inventory pojawiają się identyczne wersje ale bez haka. Dlaczego zatem Tesla nie „zmeczuje” auta z inventory do zamówionego auta z hakiem i po prostu nie zamontuje haka w Ząbkach❓
Jakbyś był uprzejmy wyjaśnić problem w procesie od wewnątrz….
Bo wychodzily wersje Tesli MY w ktorych nie bylo zamontowanych modulow do haka (VC Left bez modulu) , ktorych teraz brakuje i czekaja na dostawy, gdzie klienci zamawiali bez haka (docelowo z hakiem) i mieli obiecane ze zostanie dolozony tak szybko jak modul bedzie dostepny i to oni maja wlasnie pierwszenstwo.

Last edited:

Olecki

Pionier e-mobilności
Obstawiam ze manager regionu tego nawet nie wie. Masa administracji, zamowienia narzedzi, szkolen, znalezienia personelu. Myslisz zeby otworzyc taki serwis to jak budke z hot dogami?
Oczywiście że nie jest to takie proste ale z drugiej strony bez przesady - otwierałem już serwisy tworzone od zera (w innej branży - bardziej skomplikowanej i wymagającej więcej kwalifikacji i szkoleń dla pracowników). 6 miesięcy od wejścia do gołego budynku to aż nadto - wystarczy sprawny zespół od projektów i pilnowanie ramp-up plan.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Miło mi poinformować, że w końcu to zrobiłem - zamówiłem Y.
Mogę teraz jak inni:

Skorzystaj z mojego linku polecającego :) :) :):

nabrU

Moderator
Wystarczy jak wpisze sobie w podpis i już będzie wiadomo co i jak dla potomnych.