Tesla model Y, dostawy IV kwartał 2022

Alicjush

Nowy na Forum
TMY RWD biała/czarny środek zamówiona 28 sierpnia 2022 r. z dostawą grudzień 2022 -luty 2023.
Ukryty vin w kodzie strony pojawił mi się 24.10.2022. Auto już płynie, więc odbiór w pierwszej połowie grudnia realny. Z forum Tesla motor club wnioskuję, że auto płynie statkiem Glovis Summit i jest aktualnie w okolicach Sri Lanki.
Ktoś ma podobną sytuację i więcej informacji? Nadany w aplikacji vin, datę dostawy?

edit: statek Glovis Summit płynie jednak do Southampton. A tesle do Polski są rozładowywane w Koper. Dlatego aktualna dostawa do Polski powinna płynąć ECC Amsterdam.

Last edited:

jgal

Posiadacz elektryka
Czerwiec TMY LR biała/biała/hak, estymacja listopad-styczeń, też zupełna cisza, nawet ukrytego vinu jeszcze nie ma

Alicjush

Nowy na Forum
Telefon z Tesli - odbieram auto 25 listopada 2022 r. czyli nawet przed estymacją (grudzień - luty). Nieźle jak na zamówienie 28 sierpnia 2022 r.
TMY RWD biała/czarny środek.

pluto

Pionier e-mobilności
Pierwsze TMY w kolorze Quicksilver pojawiły się na placu GF Berlin.

FhY-DKxWQAEYPbS.jpeg

zibizz1

Pionier e-mobilności
Plugin do chrome znlazł VIN mojej sztuki egzemplarz numer 48XXX
w dokumnetach pojawił sie wczoraj nowy: New Vehicle Limited Warranty.pdf (tylko w zwrotce bo na stronie nie ma różnicy jest ukryty)

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Odebrałem dziś, naładowane było na 35% tylko. Nawigacja chciała żebym jechał przez ładowarkę, ale sie nie posłuchałem i dojechałem na kilku %. Zużycie wyszło ~20kWh. Nie ma czujników parkowania, auto nie pika jak sie podjeżdza do czegoś

piotr_ev

Fachowiec
Odebrałem dziś, naładowane było na 35% tylko. Nawigacja chciała żebym jechał przez ładowarkę, ale sie nie posłuchałem i dojechałem na kilku %. Zużycie wyszło ~20kWh. Nie ma czujników parkowania, auto nie pika jak sie podjeżdza do czegoś
wycięcie tych ultra-sonic sensors było za szybkim ruchem imo. nie wiadomo kiedy zacznie to działać poprawnie. Zużycie zgodnie z normą jak na tą pogodę.
Jaki kolorek wybrałeś? :) jeden z tych nowych? Jak pierwsze wrażenia?

zibizz1

Pionier e-mobilności
Performance, kolor biały, czarny w środku. Biały jest ładny i tani. Pytałem o nowe kolory bo nowy srebrny mi się podoba, ale musiałbym czekac do lutego/marca, może kolejnym razem. Wizualnie z zewnątrz spoko, z przodu żabowato, ale ok. W środku nie podoba mi sie drewniana wstawka(wiem że w białej wersji nie ma, ale chciałem czarne fotele). Jazda przyjemna ale trochę jak w super żwawym czołgu. Kierownica kręci sie delikatnie ciężej nawet w komfort, może dlatego że mniejsza i większe koła. Manetki też dość dużo siły wymagają. Tablet, myślę że z miesiąc trzeba żeby ogarnąć wszystkie opcje i sposoby obsługi. Nie podoba mi się że po wyjściu gdy auto zablokuje się samo to jeszcze dość długo świeca się światła, wydaje mi się że takie coś jest do ustawienia ale pewnie zajmie to pare dni zanim znajde:)