Tesla Model Y, dostawy IV kwartał 2023

ypl

Pionier e-mobilności
Moim zdaniem silnik ten sam tylko soft inny. Przy napędzie na tył to już może tańczyć, a na mokrym to bym w podłogę pedału nie wciskał już napewno. W LR z boostem potrafi bardzo nerwowo na suchej nawierzchni myszkować jak się pedał w podłogę wciśnie. Jak tylko te hankooki mi się skończą to biorę Michelin pilot sport, mam takie w bejcy i kleją genialnie, hankook to średnia półka.

PawelC

Zadomawiam się
Jedna sztuka z modelu 24 wciąż dostępna, ale bez żadnego rabatu. Wyprzedają też demówki. Pewnie żeby się przesiąść na nowsze.

Model Y z 24 ma takie samo przyspieszenie i zasięg. Przynajmniej wersja LR. Ciekawe więc co się zmieniło.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Za to fajnie ceny wyglądają 🆙

deCastelano

Fachowiec
Moim zdaniem silnik ten sam tylko soft inny. Przy napędzie na tył to już może tańczyć, a na mokrym to bym w podłogę pedału nie wciskał już napewno. W LR z boostem potrafi bardzo nerwowo na suchej nawierzchni myszkować jak się pedał w podłogę wciśnie. Jak tylko te hankooki mi się skończą to biorę Michelin pilot sport, mam takie w bejcy i kleją genialnie, hankook to średnia półka.
Z tym tańczeniem to pewnie, jak zauważyłeś, wina opon. Ja po zmianie na pirellki odczułem różnicę na + i to przy zmianie na całoroczne, a jaka dopiero musi być różnica przy wymianie na pilot sporty letnie ;) Podejrzewam, że przy SR z dobrymi oponami, tył też powinien przyzwoicie łapać trakcję, w końcu auta z napędem na tył miewają większe moce i dają radę (oczywiście na suchym).

ypl

Pionier e-mobilności
Z tym tańczeniem to pewnie, jak zauważyłeś, wina opon. Ja po zmianie na pirellki odczułem różnicę na + i to przy zmianie na całoroczne, a jaka dopiero musi być różnica przy wymianie na pilot sporty letnie ;) Podejrzewam, że przy SR z dobrymi oponami, tył też powinien przyzwoicie łapać trakcję, w końcu auta z napędem na tył miewają większe moce i dają radę (oczywiście na suchym).
Kurde napaliłem się, chyba wystawie hankooki na sprzedaż i na wiosnę kupię pilot sporty 😁

ypl

Pionier e-mobilności
A czy masz taki problem z tymi pilot sportami all seasson jak tutaj

inter

Pionier e-mobilności
Jeśli masz na myśli zmiany które pojawiły się w modelu Y na rynku chińskim, to myślę, że jeśli w autach z Berlina też ma być taka zmiana, to nawet się nie będą tym zbytnio chwalić. W sumie nie jest to żaden lifting, a lekka modernizacja/kosmetyka modelu na rok 2024. Co ciekawe inventory jest obecnie "puste"
Ciekawe, ale w Niemczech na inventory pełno.

deCastelano

Fachowiec
huehue ja kupiłem Pirelli, a o pilotach wspomniałem, bo też znam te opony. Ale jak widzę takie wpisy jak wrzuciłeś z reddita to cieszę się, że ludziom się dobrze powodzi i nie mając problemów mogą sobie je wymyślać 😁

ypl

Pionier e-mobilności

huehue ja kupiłem Pirelli, a o pilotach wspomniałem, bo też znam te opony. Ale jak widzę takie wpisy jak wrzuciłeś z reddita to cieszę się, że ludziom się dobrze powodzi i nie mając problemów mogą sobie je wymyślać 😁
Hehehe, no tak, problemy pierwszego świata, ale trzeba przyznać, że ciut dziwnie to wygląda. Ja mam pilot sporty na bejcy na 19 calowych felgach i wygląda to inaczej, rant felgi zdecydowanie tak nie wystaje. Mi to wygląda jakby opona została źle dobrana do felgi.

sneer23

Nowy na Forum
no dobra ja zmiana tematu, dostałem właśnie VIN zamówienie z inventory, - jak sprawdzić czy mam ryzena?
Z VIN wynika ze produkcja Berlin rok modelowy 2024 - silniki harpin i to w sumie tyle . zamówiona biała Y LR na 19. ktoś coś? :)