Tesla Model Y - gadżety

sredni

Zadomawiam się
Czy zamawiał ktoś dywaniki firmy 3d z linku poniżej? Czy widzieliście je może gdzieś w Polsce do kupienia na polską fakturę?

ja kupowałem tu:
To Norwegia więc powinni wystawić FV. Poszukaj też u Bjorna czy nie ma kodu rabatowego, jak ja kupowałem to miał -10%.

EDIT: kod Teslabjorn działa dalej (-10%)

Last edited:

Hermes

Posiadacz elektryka
Ja tylko powiem, może to komuś pomoże - że oryginalne dywaniki Tesli za tysiaka są idealnie dopasowane. Ale - na podstopnicy i przy pasażerze, są IMHO trochę zbyt krótkie te gumy, czubek buta wystaje nad dywanik. Takie nie do końca przemyślane rozwiązanie.
Nie wiem, jak u innych - ale może komuś się przyda taka informacja :)

Hermes

Posiadacz elektryka
Z innej beczki:
Ja wiem, że jedni spytają "a po co?" a inni uznają to za profanację (bo kamer niby mnóstwo w standardzie), ale powiedzmy, jakbym - na razie rozważam - się zdecydował na domontowanie kamery takie zwykłej na przedniej szybie, to skąd najlepiej pociągnąć zasilanie? Niekoniecznie ze stałego plusa - wystarczy ten po stacyjce czyli np. po zapalniczce?
Ciągnąć z zapalniczki z tunelu środkowego - czy można się gdzieś z przodu (środek pod deską lub prawa strona pasażera najchętniej) wpiąć do przewodu zapalniczki? Ktoś przerabiał ten temat? :)

Przy okazji odkryłem dzisiaj w porównaniu do Leafa 2 jedną z niewielu wad Tesli: podczas cofania nie ma monitorowania ruchu poprzecznego: nie wiem, czy coś jedzie czy nie, wyjeżdżając spomiędzy zaparkowanych poprzecznie do drogi pojazdów - w L2 migała lampka w lusterku zewnętrznym (czujniki radarowe w przedniej bocznej części tylnego zderzaka).
Jakoś inaczej sobie z tym radzicie? Bo kamera również żadna nie patrzy w bok...? :)

Pepek

Posiadacz elektryka
Mi w zupełności wystarcza obraz z tylnej kamery - przesiadałem się z auta bez kamery (miało tylko czujniki parkowania), więc i tak dla mnie duże ułatwienie już daje sama tylna kamera - ma wystarczająco szeroki kąt widzenia.

Hermes

Posiadacz elektryka
Nie, to za mało. Jak się tyłkiem wysuniesz 0,5 metra a obok masz inne auta lub krzaki, to nic nie widzisz, czy coś jedzie.

Przy okazji zapytam: jakiś gadżet od "my frienda" istnieje, żeby mocowanie pasów przednich foteli obniżyć? Nie jestem specjalnie niski, ale jak obniżyłem fotel, to przy najniższym ustawieniu wysokości pasów, na szyję mi wchodzą?