Tesla Model Y - gadżety

Vangass

Posiadacz elektryka
To tym razem ja po prośbie ;) Jakie macie patenty na montaż 1 tableta na środku, aby dzieciaki mogły oglądać coś na tylnym siedzeniu?
Za tydzień zaczynamy wakacje (jakieś 3500 km do zrobienia) i muszę coś ogarnąć.

Mam takie do zamontowania pomiędzy zagłówkami, ale w Tesli nie da się ich podnieść :(

Vangass

Posiadacz elektryka

Michal

Moderator
Jest szansa, że zamontujesz je, bo tam jest szpara pomiędzy zagłówkiem i siedzeniem.
Gdyby się uprzeć, to można by zrobić drugie nacięcie trochę niżej na prętach i mieć drugą pozycję wyżej ;)

Vangass

Posiadacz elektryka
Jest szansa, że zamontujesz je, bo tam jest szpara pomiędzy zagłówkiem i siedzeniem.
Gdyby się uprzeć, to można by zrobić drugie nacięcie trochę niżej na prętach i mieć drugą pozycję wyżej ;)
W sumie widziałem ten filmik....
Spróbuję raz jeszcze podejść do tematu w tygodniu.
Dam znać jak mi poszło.

Wolfshill

Zadomawiam się
Hej @Vangass mam podobny temat i u mnie tablet 10 cali wchodzi idealnie na ścisk między przednie fotele lekko się w nich zakleszczając :)
Spróbuj może Twój też tam pasuje :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Hej @Vangass mam podobny temat i u mnie tablet 10 cali wchodzi idealnie na ścisk między przednie fotele lekko się w nich zakleszczając :)
No trochę niebezpieczne, lepiej na jakimś uchwycie mieć, żeby podczas awaryjnego hamowania nie latał po samochodzie.

Vangass

Posiadacz elektryka
Ha ha, właśnie tez tak próbowałem i siedzi na wcisk. Zobaczymy tylko jak to się będzie w praktyce trzymało.....

Wolfshill

Zadomawiam się
No trochę niebezpieczne, lepiej na jakimś uchwycie mieć, żeby podczas awaryjnego hamowania nie latał po samochodzie.
Tak, zgadzam się, nie jest to idealne rozwiązanie, natomiast siedzi tak mocno, że przy awaryjnym hamowaniu nie wypada (przy awaryjnym przyśpieszeniu też nie ;) ), przy kolizji mam nadzieję nie testować.

Inna sprawa, że stelaże na tablet, które mocuje się np za fotelem pasażera albo kierowcy też nie wzbudzają mojego zaufania w kontekście kolizji / wypadku.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Ciekawe dlaczego Tesla nie ma regulowanych zagłówków? Nie mam pojęcia co może być powodem. Może ktoś to wytłumaczy rozsądnie :)