Tesla Model Y - gadżety

Bronek

Pionier e-mobilności
Istnieje jednak podejrzenie że to sterownik podośników usypia.. Bo o ile pamiętam to w Tm3 też mi gasło. Tylko nie wiem czy przed kombinają czy po kombinacji z elektryką?

Last edited:

Michal

Moderator
No właśnie też zapomniałem o tym napisać. Ostatnio zapiąłem na stałe pas na środkowym miejscu z tyłu i nadal jak nikt tam nie siedzi, to nawiew na tył się nie włącza.

Tuti

Zadomawiam się
Ooo to nie zaskoczyłeś bo o ile pamiętam to kiedyś zostawiłem otwartego frunka i nie zauważyłem powiadomień. Rano otwarty auto chyba spało a światło zdechło w Tm3
W Xie na 100% gaśnie.
Nie wiem że to przez to że mam oba elektryczne Frunki?
To raczej nie przez elektryczne frunki.
Po Twojej sugestii sprawdziłem TMY i przy otwartym frunku i niezablokowanym aucie światełko gaśnie po 10 min.

Duracell

Zadomawiam się
W poprzednim tygodniu przyszło parę gadżetów w tym czarne kołpaki. Muszę przyznać, że oprócz tego, że wyglądają kozacko (imo dużo lepiej niż na białej) to ich wykonanie to naprawdę sztos! Początkowo wydawało mi się, że zabraknie tej miękkiej taśmy ale ostatecznie zostało jeszcze z 30cm.
View attachment 11776
View attachment 11775
Dobrze widzę, że to ten sam wzór co w oryginalnych? Gdzie takie można kupić? :))

mm-tesla

Posiadacz elektryka

Vangass

Posiadacz elektryka
;)Tak, zgadzam się, nie jest to idealne rozwiązanie, natomiast siedzi tak mocno, że przy awaryjnym hamowaniu nie wypada (przy awaryjnym przyśpieszeniu też nie ;) ), przy kolizji mam nadzieję nie testować.

Inna sprawa, że stelaże na tablet, które mocuje się np za fotelem pasażera albo kierowcy też nie wzbudzają mojego zaufania w kontekście kolizji / wypadku.
Podróż przez Wiedeń w dolomity tablet wytrzymał. Nie lata na aucie ale drogi równe ;).
Za to wkurza, że głośnik tabletu jest tuż przy moim uchu. Ale cóż, lepiej tak cierpieć niż słuchać głupawki dzieci ;). Chociaż jak leci Król Julian to i samemu śmiesznie posłuchać.

PS. TMY jest super pakowne. 17 dni wakacji i wszystko w bagażniku i frunku. Aż byłem przygotowany na to że coś do środka trzeba będzie zapodać, a tutaj tylko żarcie na drogę :D