Tesla Model Y - gadżety

pmlody

Pionier e-mobilności
Tak sarkastycznie napisałem, dla tych, co narzekają ze im w pl nie odwołuje. Nie przewiduje też że norma jest jazda 200kmh na autostradach. I innych pomysłów polskich kierowców ;)
Wczoraj z Lublina do Berlina wielkość trasy na ap. Wyjątkiem był odcinek a2 z Warszawy do Łodzi - kto jechał ten wie czemu. Wysiadłem bardziej znudzony, niż zmęczony jazda. Za to uwielbiam tesle.

Michal

Moderator
Teraz jeszcze zmiana ilości pasów ruchu też jest skrzyżowaniem i odwołuje ograniczenie. To już w ogóle pomigane.

Last edited:

pmlody

Pionier e-mobilności
Teraz jeszcze zmiana ilości pasów ruchu też jest skrzyżowaniem i odwołuje ograniczenie. To już w ogóle pomijane.
tego się nawet egzaminatorzy na prawo jazdy nie czepiają ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Wprowadzono przepis odwoływania przez skrzyżowanie pewnie z powodu oszczędności w czasach gdy było cienko z blachą, farbami i sznurkiem do snopowiązałek..
Teraz na znakach robi się interesy, nastawianych jest ichn ponad miarę, a przepisu nie zmieniono.
Nikt nie wpadł na pomysł ile by można zarobić na kolejnym wysypie znaków odwoławczych.
Ciekawe którego polityka szwagier ma zakład produkujący znaki? Może by tam uderzyć?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nasi nie przestrzegają wyroków Sądów, a mieli by przestrzegać dyrektyw?
Tylko jak wujek ma firmę lub kontrakt na dany dill, to się pchnie ustawę itp. Odpali na Partii Jedynie Sprawiedliwych dolę i będzie git.
Tak było z drzewami, wycięli swoi co mieli wyciąć aby potem zrobić np z lasu działki budowlane i ustawę wycofano, bo by kraj wyłysiał z drzew w ciągu roku.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Przyznam, że do poszukiwań zainspirował mnie @Bronek . Poszukałem u majfrendów i kupiłem taką matę z wentylacją: https://pl.aliexpress.com/item/1005...il_item.4.27b343ceiAlTiD&gatewayAdapt=glo2pol
Była w promocji i kosztowała 67 złotych, taka z 5 wentylatorkami. Teraz można znaleźć w podobnej cenie. Czekałem 10 dni i przyszła. Przyznam, że robi robotę, bo tyłek suchy. Perforacja i drobna siateczka na wierzchu sprawia, że nawet jak jest wyłączona to nie ma możliwości przyklejenia się do fotela.4.jpg