Tesla Model Y - gadżety

Raf24

Fachowiec
LightShow albo rejestrator , razem na USB się nie lubią ? .
Oryg. pendrive na nim auto utworzyło plik TeslaCam czy jakoś , jak dogram LigchtShow bez formatowania nie działa , jak sformatuję na kompie to LigchtShow działa a rejestrator nie ?? .
Jak sformatuję w aucie to rejestrator zadziała a LigchtSchow podczas formatowania poszedł sie ....
Da radę na jednym USB bez wyciągania mieć te dwa foldery ?

stanwise

Zadomawiam się
Oryg. pendrive na nim auto utworzyło plik TeslaCam czy jakoś , jak dogram LigchtShow bez formatowania nie działa , jak sformatuję na kompie to LigchtShow działa a rejestrator nie ?? .
Jak sformatuję w aucie to rejestrator zadziała a LigchtSchow podczas formatowania poszedł sie ....
Musisz zrobić dwie osobne partycje na pendrive - jedną do sentry/kamerki a drugą do lightshow: https://www.reddit.com/r/TeslaLightShow/s/V491bgb8Uy

daniel

Señor Meme Officer
Można, tylko trzeba poszukać.

Hermes

Posiadacz elektryka
Nakładki na progi ładne, ale nigdy nie zrozumiem, jak to jest że nie robią ciut szerszych, tak aby zasłaniały rant progu i chroniły to właśnie miejsce, najbardziej narażone na rysowanie butem :(

KrzyCh

Pionier e-mobilności
Zanabyłem w cenie ok €40 matę na dach TMY. Niestety link do produktu, który kupiłem na Ali już nie działa, ale od tego samego sprzedawcy - https://www.aliexpress.com/item/1005006917660844.html.
Oni to nazywają „Electrostatic Sorption Sunshade”, ale imho to nie ma nic wspólnego z elektrostatyką.
Od strony kabiny to miękkie wykończenie bardzo zbliżone wizualnie do tego to jest w TMY. Od strony szklanego dachu to bardzo cienka folia, która dobrze się do niego „przykleja” i trzyma raczej dzięki „podciśnieniu”.
Zakłada się szybko i dość łatwo.
Mata przyszła w foliowej paczce złożona kilka razy i na krawędziach złożenia pozostały nierówne odkształcenia. Powinno się ją przechowywać zrolowaną w (załączonej) torbie nylonowej, ale oczywiście wysyłka w takiej postaci zabiła by business case Chińczykowi. Myślałem, by to reklamować, ale odpuszczę.
Nie pasuje idealnie do dachu TMY, ale też to olewam.
Reasumując, jeśli kto chce te matę jako estetyczną i stałą osłonę dachu TMY, to odradzam.
Ja kupiłem w dwóch celach:
A. Nocleg w samochodzie.
B. Ochrona przed przegrzaniem kabiny na postoju, dopóki nie postawię pergoli przed domem (słońce zagrzewa wnętrze do 50 st, ale problem jest tylko na postoju - jak się jedzie, to szklany dach TMY nie stanowi dla mnie problemu).

Fotka pokazuje powyższe niedociągnięcia, ale mata u mńie zostaje bo prostota montażu i ochrona daje radę.

Attachments

• IMG_4915.jpeg
    IMG_4915.jpeg
    1,4 MB · Liczba wyświetleń: 65

JED 3City

Fachowiec
Polecilby ktos kolpaki 19" o wzorze tozsamym z kolami 20" Induction?

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Mam 2 komplety takich kołpaków, ale niestety bez kapselków zakrywających środek, muszę domówić na ali...