Tesla Model Y - gadżety

Jusand

Posiadacz elektryka
dużo rozbierani, trudno zainstalować ? koszt ?
Ja osobiście tego nie instalowałem zleciłem to panu Łukaszowi niedaleko serwisu Tesli w Ząbkach płaciłem bodajże 2200 brutto na początku zeszłego roku. Pan Łukasz sam jeździ teslą i miał o wiele więcej przeróbek.

gim-kg

Pionier e-mobilności
dużo rozbierani, trudno zainstalować ? koszt ?
Nie, jest na ten temat trochę filmów na YT. Z mojego doświadczenia, warto instalować elementy w tych miejscach co zalecają. Mi padł silnik odciągania klapy. Trzeba było go wymienić (przysłali nowy), ale klapy nie można było otworzyć. Dojście do silnika było po zdjęciu nadkola. Powinien być zamontowany na podłużnicy.
Koszt, poszukaj na AliExpress.

ypl

Pionier e-mobilności
Zamówiłem soft close do wszystkich drzwi, będę też robił wyciszenie wszystkich nadkoli i wszystkich drzwi w top auto, plus oklejenie ppf przezroczysty, i przyciemnienie przednich i tylnych lamp

1680854760065.png

Last edited:

ypl

Pionier e-mobilności
Zamówiłem jeszcze parasolkę z logo tesla do auta i parę drobiazgów

t1.png

t2.png

ypl

Pionier e-mobilności
Ja osobiście tego nie instalowałem zleciłem to panu Łukaszowi niedaleko serwisu Tesli w Ząbkach płaciłem bodajże 2200 brutto na początku zeszłego roku. Pan Łukasz sam jeździ teslą i miał o wiele więcej przeróbek.
Sporo, u nas to nie jest główne auto, frunk będzie używany ze 2 labo 3 razy w roku. A masz namiar na tego człowieka? Jakiś telefon albo adres, w razie jakbym się rozmyślił albo ktoś inny chciałby instalować? Rozumiem, że operujesz tym tak jak teraz w aplikacji? Klikasz otwórz i już silnik podnosi klapę do góry, a jak chcesz zamknąć to jak to się robi?

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Zamówiłem soft close do wszystkich drzwi, będę też robił wyciszenie wszystkich nadkoli i wszystkich drzwi w top auto, plus oklejenie ppf przezroczysty, i przyciemnienie przednich i tylnych lamp

View attachment 9958
podziel się wrażeniami i kosztami :)

ypl

Pionier e-mobilności
podziel się wrażeniami i kosztami :)
Jak tylko to zrobię to wszystko opiszę, plus jak ktoś z okolic to na odsłuchy możemy się łapać jakby ktoś się zastanawiał czy robić czy nie :)

elektryk

Pionier e-mobilności
Z dywanikami z AliExpress trzeba uważać przy montażu - w Chinach był taki słynny filmik, jak Tesla jechała z maksymalną prędkością i gość nie mógł zapanować nad pojazdem - finalnie się okazało, że był zamontowany jakiś dywanik, który naciskał "gaz".