Tesla Model Y - gadżety

Bronek

Pionier e-mobilności
Ponoć kilka minut na wpięcie się w kompa bo potem laweta ? Leżysz na siedzeniu pasażera opuszczonym oparciem z głową na dole tam gdzie nogi ..trzeba przećwiczyć jak wszytko w Tesli

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Last edited:

Jaceq

Pionier e-mobilności
Czy ktoś może polecić jakiś patent na zasłonięcie szklanego dachu w Model Y? Jakiejś roletki lub innego sprytnego rozwiązania?

Michal

Moderator

Jusand

Posiadacz elektryka
View attachment 10177

Najtańszy i najlepszy ekranik, uchwyt (https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-model-y-gadzety.3553/post-87885) + stary telefon, zrobię jeszcze zdjęcie z telefonem, ale wygląda jakby tam był spasowany.

Kabel chowamy sobie ładnie pod środkową konsolę i wpinamy do portu usbc na tylnej konsoli
A masz zdjęcie razem z telefonem? Bo chcę taki zakupić pod S3XY button's. Rozumiem, że na Alli kupione? Masz sprawdzony sklep z szybką wysyłką?
Edit.
Już widzę, link do Alli :)

mm-tesla

Posiadacz elektryka
A masz zdjęcie razem z telefonem? Bo chcę taki zakupić pod S3XY button's. Rozumiem, że na Alli kupione? Masz sprawdzony sklep z szybką wysyłką?
Edit.
Już widzę, link do Alli :)
postaram się zrobić na dniach, wygląda dokładnie jak na reklamach - iphone z magsafe nic więcej nie potrzebuje do utrzymania się, ale w zestawie są dwa przyklejane metalowe elementy z taśmą, więc każdy telefon można na tym zamontować

mm-tesla

Posiadacz elektryka
1682081009959.png
Spoko, ale z tym otwieraniem... składane na rzepy, trzyma się podłogi rzepami, raczej do trzymania papieru toaletowego na czarną godzinę, nie nadaje się do codziennego otwierania - polecam jak ktoś potrzebuje dodatkowego schowka.

1682081023633.png
za 30 zł to dobra cena, kawałek plastiku na kierownicę, mieści laptopa, więc można powiedzieć, że mini stoliczek - polecam jak ktoś potrzebuje, duże to jest, więc średnio z przetrzymywaniem w samochodzie.

1682081031998.png
Najlepsza guma do cupholdera jaką znalazłem, przemyślana, ładnie się komponuje - polecam, szczególnie tym co używają karty, bo można kartę wsadzić pod gumę.

1682081041000.png
bardzo drogie, wyglądają jak karbonowe - kupiłem dla osłon z tyłu, bo dzieciaki stawiają tam nogę cały czas. Widziałem na aliexpress czarne plastiki za 150zł. łatwy montaż, rzepy, chowamy pod gumę, lekko trzeba podnieść siedzenie.

1682081047904.png
Naszukałem się dywaników gumowych... te nie są gumowe, raczej plastikowe ale o właściwościach ściskania jak guma. Co do tych pod nogi to nie mam żadnych zastrzeżeń, mogłyby być ciemniejsze, ładnie się komponują. Co do zestawu do bagażnika to już słabiej, mata jest cienka, lata lekko po bagażniku, ale spełnia swoje zadanie, co ważne nie przeszkadza w podnoszeniu podłogowej półki, bo się składa. Maty na boczne wnęki wymagają zamontowania czegoś w bocznych wnękach, bo wiszą... więc nie da się na nie nic położyć (u mnie trafiły na ten moment do garażu), te obicia foteli - jeszcze nie montowałem, ale na rzepy, są cienkie - będą spełniać swoją rolę.

Pabloss

Posiadacz elektryka
View attachment 10250
bardzo drogie, wyglądają jak karbonowe - kupiłem dla osłon z tyłu, bo dzieciaki stawiają tam nogę cały czas. Widziałem na aliexpress czarne plastiki za 150zł. łatwy montaż, rzepy, chowamy pod gumę, lekko trzeba podnieść siedzenie.
A nie wiesz przypadkiem czy są same osłony na tył do dostania. Szukam ale coś nie mogę znaleźć.