Tesla Model Y - gadżety

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Wracając do tematu spotkania w Warszawie to może otwarcie SuC to będzie dobry moment? Juz chyba każdemu wszystkie paczki z Ali podochodzą i jeszcze właściciele aut z 2giego kwartału zdążą coś zamontować.

ducarider

Posiadacz elektryka
Dzisiaj montaż pierdółek z kolejnej paczki i to na teraz koniec z Ali bo już mi się pomysły na niepotrzebne rzeczy wyczerpały.
Nakładki oczywiście z kolorem się lekko odcinają ale założone na razie żeby zobaczyć przez kilka dni czy zostaną czy demontaż.

Z półką tylna mam to samo ze mnie doprowadza do ****….. ale może jakoś rzeczywiście po prostu nauczyć się frunk’a używać. To wymaga jednak zmiany odruchu a rano.

YPL - alcantaro-coś jest przyjemne i nawet w miarę pasuje - słabe trochę odcięcia przy cupholder ale tam moja słabo wyprasowana wkładka siedzi i tez psuje efekt harmonii więc nie wiem czy ci polecać tą tańszą wersje.
Klamki super!! Nakładki czy malowałeś?

ypl

Pionier e-mobilności
Wracając do tematu spotkania w Warszawie to może otwarcie SuC to będzie dobry moment? Juz chyba każdemu wszystkie paczki z Ali podochodzą i jeszcze właściciele aut z 2giego kwartału zdążą coś zamontować.
Bardzo dobry pomysł i data i lokalizacja też ciekawa, wepniemy się we wszystkie słupki i test od razu będzie szybkości ładowania. U mnie też już nie bardzo jest co zamawiać. Ja jeszcze myślałem żeby te wszystkie plastiki z tyłu z boku pod drzwiami i nad kołami karbonem zastąpić ale jak zobaczyłem ceny to podziękowałem, a potem żona się w 6 metrowej szerokości bramę wjazdową nie zmieści jak kiedyś czwórką :LOL:

ypl

Pionier e-mobilności
Kurde, chyba też je zamówię, bo też mi się podobają, ale chyba same klamki tylko jednak zrobię na biało.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Nakładki Ali - lakier nie pasuje dobrze ale myślę że można je zdjąć i trysnąć u lakiernika -- na razie patrze na niego z tym bardziej białym bokiem i zaczynam się przekonywać że tak ma być.

gim-kg

Pionier e-mobilności
Teraz dopiero się zorientowałem, że odpisałeś ;-) Wiem do czego to służy, chodziło mi o to czy ten sprzęt się sprawdza.. Rozważam albo taki, albo silikonowy wkład. Ten Twój nawet bardziej mi się podoba tylko mam obawy czy wystarczy ten ogranicznik od jednej strony. W innym aucie mam podobne fabryczne rozwiązanie i działa bardzo dobrze ale jest oparte o sprężynujące ograniczniki w dwóch punktach.
Tak, wystarczy. U mnie dobrze się trzymają.

kristof46

Fachowiec
Może mi to umknęło wśród wielu postów. Czy ktoś z was montował (przyklejał) osłonę na ten plastikowy próg bagażnika?
U mnie bagażnik czasem zajmują psy i po dwóch razach już porysowali plastik. Faktem ze powierzchownie ale w słońcu trochę widać. Wiadomo to w końcu bagażnik i by się porysował ale zawsze miewałem takie osłony.
Po różnych przygodach szukam czegoś sprawdzonego i pewnego

itguy

Posiadacz elektryka
Może mi to umknęło wśród wielu postów. Czy ktoś z was montował (przyklejał) osłonę na ten plastikowy próg bagażnika?
U mnie bagażnik czasem zajmują psy i po dwóch razach już porysowali plastik. Faktem ze powierzchownie ale w słońcu trochę widać. Wiadomo to w końcu bagażnik i by się porysował ale zawsze miewałem takie osłony.
Po różnych przygodach szukam czegoś sprawdzonego i pewnego
ja nie montowałem, ale ten sklep wydaje się mieć jakościowe rzeczy (ktoś już tu zamawiał z niego chyba alcantarę):
Ja sam chyba zamówię od nich te osłony, z tym że na tylne drzwi
1685021136337.png
bo dzieciaki same zaczynają wsiadać i o ile teraz to tylko piach wciera się w to obicie to w zimie będzie znacznie gorzej

ypl

Pionier e-mobilności
ja nie montowałem, ale ten sklep wydaje się mieć jakościowe rzeczy (ktoś już tu zamawiał z niego chyba alcantarę):
Ja sam chyba zamówię od nich te osłony, z tym że na tylne drzwi
View attachment 11023
bo dzieciaki same zaczynają wsiadać i o ile teraz to tylko piach wciera się w to obicie to w zimie będzie znacznie gorzej
Ja zamawiałem w tym sklepie alcantarę, ale ta nakładka mnie się nie podoba bo ma te wzorki, ja zamówiłem taką bez wzorków z innego sklepu.