Tesla Model Y LR - Dostawa Q4

Giaur77

Fachowiec
u mnie natomiast data odbioru bez zmian (29/11), ale słyszałem (czyt. czytałem na forum), że daty na stronie sa orientacyjne i właściwe będą ustalane dopiero po tym jak auto zostanie zarejestrowane. Nie idzie się dodzwonić do Tesli, tak więc zostaje chyba tylko czekać na kontakt z ich strony.

piotr_ev

Fachowiec
Ja mam vin 124xxx, auto zamówione we wrześniu, a data odbioru 26.11. Zastanawia mnie czy system przypisuje VIN, a produkuje go później czy wpierw auto jest wyprodukowane, a później przydzielany jest VIN, bo jeśli to pierwsze to zastanawia mnie dlaczego ten egzemplarz przyjeżdża z późniejszymi modelami (na niemieckim forum czytam, że ludzie odbierali już auta z VIN 123*, 130* i wyższe). Ktoś mieszka w Warszawie? Może auta już czekają na nas na placu? :D

Wiesiek

Nowy na Forum
ja mam 130 to co przyjeżdża 18-11 na plac, kontaktowałem się mailowo, bardzo sprawnie bo dodzwonić się nie idzie rzeczywiście, vin podali mi po wyprodukowaniu w China

poochaty

Posiadacz elektryka
Wygląda na to, że wszystkie modele Y dla Polski na ten kwartał (21Q4) już wyprzedane ;-)
View attachment 2837
Nie dziwię się. Mam od 2 miesięcy. Obłędne auto!

p.s. Zazdroszczę Wam emocji związanych z odbiorem. Chętnie bym to przeżył jeszcze raz.