Tesla Model Y ubezpieczenie

krzyss

Pionier e-mobilności
A podeslij mi to pismo
I powiedz skad agent mial wiedziec ktore auto jest twoje ? :) pomijam kwestie odleglosci..

Last edited:

Relevant

Fachowiec
A podeslij mi to pismo [email protected]
I powiedz skad agent mial wiedziec ktore auto jest twoje ? :) pomijam kwestie odleglosci..
Jesteśmy z tego samego miasta, mogę Ci je kiedyś pokazać na żywo.

Skąd miał wiedzieć? Ten agent nazywa to swoim sposobem wynikającym z doświadczenia, na żywo zdradzę, bo idzie to wykminić, a nie chcę propagować jego zachowania.

krzyss

Pionier e-mobilności
No to przy jakiejs okazji. Ja nic z tego nie mam, ale Tomek mi dal najlepsza cene na rynku, stad tez go polecalem, bo normalnie przez PZU bylo ponad tysiac deozej. Spytam go o co chodzi.

bsz

Zadomawiam się
Jaką wartość podajecie w firmach ubezpieczeniowych, gdy pytają o moc silnika?
W certyfikacie zgodności są podane wartości: 158kW dla przedniego silnika i 220 kW dla tylnego.

Attachments

• coc.pdf
    2,1 MB · Liczba wyświetleń: 14

danielm

Pionier e-mobilności
Jaką wartość podajecie w firmach ubezpieczeniowych, gdy pytają o moc silnika?
W certyfikacie zgodności są podane wartości: 158kW dla przedniego silnika i 220 kW dla tylnego.
zero :) ja wiem że Polska ma swoje zwyczaje i jak sie urzednik uprze to nie przeskoczysz ale w dowodzie mam kreski w polu mocy i tak powinno być w przypadku elektryków a zwłaszcza tesli gdzie aktualizacja oprogramowania zmienia moc i tak

bsz

Zadomawiam się
Póki co dostałem bardzo różne estymaty od astronomicznych kwot 20 tys. po bardziej rozsądne 9 i 7 tys. w PZU.
Od agentki PZU dostałem ofertę na 7.800 zł przy ubezpieczeniu od wartości brutto, przy netto+50%vat wyjdzie pewnie około 7.000 zł. PZU podobno chętnie się zgadza na jeszcze niższe składki w pierwszym roku dla nowych aut, ale do negocjacji stawki potrzebna jest konkurencyjna oferta od dealera lub z innej firmy ubezpieczeniowej.

kraczo

Nowy na Forum
Od agentki PZU dostałem ofertę na 7.800 zł przy ubezpieczeniu od wartości brutto, przy netto+50%vat wyjdzie pewnie około 7.000 zł. PZU podobno chętnie się zgadza na jeszcze niższe składki w pierwszym roku dla nowych aut, ale do negocjacji stawki potrzebna jest konkurencyjna oferta od dealera lub z innej firmy ubezpieczeniowej.
Ja na świeżą spółkę zoo dostałem 3300 zł w PZU [na model 3 sr+]. Jak ktoś chce dane agenta to zapraszam na priv.