Tesla Model Y ubezpieczenie

minestrone

Nowy na Forum
Cześć! Dostałem wiadomość z salonu, że zamówione modele Y mają być w Polsce jeszcze przed końcem sierpnia. Do odbioru w okolicach 10 września.

Zacząłem badać sprawę ubezpieczenia i wszędzie gdzie pytam (agenci, strony) mają ten sam problem. Auta nie ma w cenniku EuroTax i taryfikatorze więc wyceny są bardzo przypadkowe w moim odczuciu. Czy ktoś już badał te kwestie i wie gdzie szukać jakiejś konkretnej oferty pod ten model?

danielm

Pionier e-mobilności
nie martw sie, mojej tesla model 3 SR+ 2019 do tej pory nie ma w eurotaxie. nadal zgadują ile to auto kosztuje. w 2020 roczną wycenili na 245tys, teraz dwuletnią na 208960zł. Z nową jest o tyle łatwiej że wartość auta idzie z faktury. gorzej ze starszymi bo to już trzeba sztuczną inteligecje wyczarować żeby cyferkę wylosowała

bsz

Zadomawiam się
Cześć! Dostałem wiadomość z salonu, że zamówione modele Y mają być w Polsce jeszcze przed końcem sierpnia. Do odbioru w okolicach 10 września.
Wczoraj dostałem maila, że auta mają już być w Warszawie 24 sierpnia :)
Zacząłem badać sprawę ubezpieczenia i wszędzie gdzie pytam (agenci, strony) mają ten sam problem. Auta nie ma w cenniku EuroTax i taryfikatorze więc wyceny są bardzo przypadkowe w moim odczuciu. Czy ktoś już badał te kwestie i wie gdzie szukać jakiejś konkretnej oferty pod ten model?
Mój agent jest na urlopie do końca przyszłego tygodnia, ale po powrocie przygotuje mi ofertę. Koniecznie napisz tu, jeśli uda Ci się coś wcześniej ustalić, bo chętnie porównam warunki.

minestrone

Nowy na Forum
@krzyss dzięki za namiary.

Póki co dostałem bardzo różne estymaty od astronomicznych kwot 20 tys. po bardziej rozsądne 9 i 7 tys. w PZU.

Jeden agent (od leasingu) poprosił mnie o moc silnika, bo ponoć jeśli modelu nie ma w taryfikatorze, to w ten sposób mogą wycenić ubezpieczenie.

Drugi Pan prosił mnie żeby poczekać aż model znajdzie się w EuroTax. Na razie się to nie wydarzyło.

Relevant

Fachowiec
Tomasz Pawelecz [email protected]

Spytaj jego. Powinien cos moc poradzic, ale wiadomo jak kazdy nowy model jest problem z autami poza katalogiem, jednak Tomek zawsze sobie jakos radzi.
Nie polecam tego agenta: jeśli nie podasz mu numeru VIN, to potrafi pojechać do salonu Tesli i spisać samodzielnie ten numer w celu zablokowania innych agentów PZU.

krzyss

Pionier e-mobilności
Nie polecam tego agenta: jeśli nie podasz mu numeru VIN, to potrafi pojechać do salonu Tesli i spisać samodzielnie ten numer w celu zablokowania innych agentów PZU.
Juz widze jak jedzie 250km do Warszawy zeby spisac twoj numer :)
Tomka znam juz jakis czas, i sorry nie wierze w takie opowiesci.