Tesla Model Y ubezpieczenie

Nie polecam tego agenta: jeśli nie podasz mu numeru VIN, to potrafi pojechać do salonu Tesli i spisać samodzielnie ten numer w celu zablokowania innych agentów PZU.
Cześć,

To nie pierwszy przypadek, że ten typ robi takie manewry...

Mamy nieprzyjemność z nim konkurować i kilku naszym klientom wywinął taki numer wyłudzając VIN i blokując naszą dużo lepszą ofertę.

Finalnie szkodzi tylko Wam klientom bo niestety blokuje tym samym atrakcyjniejszą ofertę na czym traci klient. Przecież najważniejsze jest abyście Wy byli zadowoleni z zakresu i ceny...

Za taki praktyki ten człowiek dawno powinien wylecieć z firmy ubezpieczeniowej...

Pozdrawiam

tupawel

Nowy na Forum
Cześć! Dostałem wiadomość z salonu, że zamówione modele Y mają być w Polsce jeszcze przed końcem sierpnia. Do odbioru w okolicach 10 września.

Zacząłem badać sprawę ubezpieczenia i wszędzie gdzie pytam (agenci, strony) mają ten sam problem. Auta nie ma w cenniku EuroTax i taryfikatorze więc wyceny są bardzo przypadkowe w moim odczuciu. Czy ktoś już badał te kwestie i wie gdzie szukać jakiejś konkretnej oferty pod ten model?

Czesc, zalazłeś coś? ja mam jedynie marne PZU z leasingu za 9k i Allianz za 8,5k pod warunkiem, ze założę GPS i będę płacił abonament firmie ochroniarskiej.. 🤯

bsz

Zadomawiam się
Czesc, zalazłeś coś? ja mam jedynie marne PZU z leasingu za 9k i Allianz za 8,5k pod warunkiem, ze założę GPS i będę płacił abonament firmie ochroniarskiej.. 🤯
W wariancie z ochroną wartości auta, ale bez ochrony sumy ubezpieczenia i od wartości netto+50%, składka po rabacie od agenta PZU wyszła 7.500. Podobno centrala odrzuca prośby o większy rabat w przypadku Tesli.

Główny koszt to oczywiście AC: 6.873 zł od wartości 276.927 zł, czyli ta składka to 2,48% wartości auta z faktury.

8269C72E-4731-4399-A962-3E71DD20A1BF.jpeg

cooler

Pionier e-mobilności
Sensowna cena, ja mam na TM3LR podobną 3 lata x ~7000PLN, W tej cenie 400 PLN to ubezpieczenie szyby, bo w moim innym samochodzie wymieniam czasem nawet 2x do roku a nie wiedząc jeszcze wedy że szyba w Tesli to ok 3200 PLN ustawiłem na 10000... Może się przyda jak padnie tylna...

poochaty

Posiadacz elektryka
Cholera powiem tak. Szczerze Wam współczuję. W Szwecji wszystkie nowe auta (Tesla też) mają 3 lata AC w cenie samochodu. Mnie będzie ubezpieczenie kosztowało więc ok 2000 zł. No i nie muszę udowadniać co to za dziwny wehikuł itd.

bsz

Zadomawiam się
Cholera powiem tak. Szczerze Wam współczuję. W Szwecji wszystkie nowe auta (Tesla też) mają 3 lata AC w cenie samochodu. Mnie będzie ubezpieczenie kosztowało więc ok 2000 zł. No i nie muszę udowadniać co to za dziwny wehikuł itd.
To by się zgadzało, bo TMY w Szwecji kosztuje około 20.000 zł więcej niż w Polsce ;-)