Tesla nawigacja punkty pośrednie,… kpina

danielm

Pionier e-mobilności
A to nie można wgrać sobie jakiejś innej apki :) Np. Google Maps :) - sorry za noob pytanie, ale dopiero zgłębiam temat.
system tesli jest systemem zamkniętym na szczęście, opartym na linuxie. działa tylko to co tesla zaprogramuje choć działa też przeglądarka i są strony pisane pod system tesli które można odpalić w przeglądarce i nawet mieć carplay w ten sposób choć działa to .... słabo

tokwi

Pionier e-mobilności
system tesli jest systemem zamkniętym na szczęście, opartym na linuxie. działa tylko to co tesla zaprogramuje choć działa też przeglądarka i są strony pisane pod system tesli które można odpalić w przeglądarce i nawet mieć carplay w ten sposób choć działa to .... słabo
Daniel, pls - nawet jeśli to już pisałeś - jak odpalić CarPlay w TM3?

myhcus

Nowy na Forum
A jak wygląda taki use case (w tej chwili korzystam z Android Auto):
1. Wsiadam do auta, podłączam telefon do USB.
2. Z poziomu kierownicy odpalam Google Asystent i mówię mu: prowadź do ...
3. Na ekranie pojawiaja się wyznaczona trasa, informacje o korkach itp.

Głównie chodzi mi o aktualny stan na drodze, możliwość nawigowania bez odrywania rąk od kierownicy przy poruszaniu się po mieście. Przy czym nie zależy mi na skomplikowanych trasach z wieloma punktami pośrednimi, to zazwyczaj będę sobie planował ręcznie i ewentualnie wysyłał na samochód jeśli jest taka możliwość, ew. siedział w aucie przed dłuższą podróżą i je wyznaczał na postoju.

danielm

Pionier e-mobilności
A jak wygląda taki use case (w tej chwili korzystam z Android Auto):
1. Wsiadam do auta, podłączam telefon do USB.
2. Z poziomu kierownicy odpalam Google Asystent i mówię mu: prowadź do ...
3. Na ekranie pojawiaja się wyznaczona trasa, informacje o korkach itp.

Głównie chodzi mi o aktualny stan na drodze, możliwość nawigowania bez odrywania rąk od kierownicy przy poruszaniu się po mieście. Przy czym nie zależy mi na skomplikowanych trasach z wieloma punktami pośrednimi, to zazwyczaj będę sobie planował ręcznie i ewentualnie wysyłał na samochód jeśli jest taka możliwość, ew. siedział w aucie przed dłuższą podróżą i je wyznaczał na postoju.
jest zupełnie podobnie, wsiadasz, głosowo mówisz: "nawiguj do pcimia dolnego" auto ustawia nawigacje do pcimia dolnego i jedziesz. trasa jest ustalana w oparciu o mapy offline. czas dojazdu jest pobierany z google maps. są informacje o korkach. kwestia tego że w naszym kraju który jest w ciągłej przebudowie mapy offline aktualizowane raz do roku to ciut za mało więc mimo wszystko przyzwyczaiłem się że jak jade w nowe miejsce to poniżej na ładowarce indukcyjnej mam telefon z włączonym google mapsem. trasę a raczej punkt docelowy można wysłać z telefonu do samochodu. niestety wybierze swoją trasę która może się różnić od tego co wybrałby google

gim-kg

Pionier e-mobilności
Czy w nowe TM3 z ładowarką indukcyjną są też miejsca na puszczenie kabla tak jak w poprzedniej wersji?
Nie ma.

nie za bardzo rozumiem ale o ile dobrze rozumiem to nie. ale masz portów usb całkiem sporo w różnych miejscach
Tylko należy zaznaczyć że są to porty USB-C

Bronek

Pionier e-mobilności
C to w nowych. Są filmiki jak ludzie rozmatowują np konsole przekladają lub dodaja gniazda USB i 12V. Wiem ktoś powie ale ja nie chce ja chce aby było tu i tam . No to jego wola ;-)
To tylko kwestia chęci i po to mamy m.in kciuk

Michal

Moderator
Polecam kupić samsung galaxy S7 - świetny telefon z super aparatem i ładowaniem indukcyjnym za ~300 zł ;)
Baterię można wymienić za 100 zł.