Tesla? Nie, dziękuję.

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Dziwi mnie to. W body shopie w stolicy czekałem na szybę dachową do Y 2 tygodnie. Założyli szybko i jeszcze w gratisie dostałem reklamowy komplet kosmetyków samochodowych

Slaww

Fachowiec
Nie wierzysz zadzwoń, sprawdź. Tylna szyba do 3HL. Ja dzwoniłem do kilku, sprawdzają w tej samej bazie, główny magazyn części jest w Holandii.
Ja czekałem na jedną felgę kilka miesięcy (chyba 4) - szkoda z OC sprawcy. Ostatecznie bodyshop załatwił temat wykazując się dużą uprzejmością i zaangażowaniem. Tesla miała na sprawę kompletnie wywalone, na infolinii zawsze odbierał ktoś inny niekompetentny - dzwoniłem jak się wkurzyłem po 3 miesiącach, że nie potrafią tak prostej rzeczy zrobić jak wysłać jedną felgę do bodyshopu.

Całe szczęście, że uszkodzenie było na tyle małe, że felga nadawała się do jazdy.

Miałem nadzieje, że to był odosobniony przypadek.

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
Ostatecznie bodyshop załatwił temat wykazując się dużą uprzejmością i zaangażowaniem. Tesla miała na sprawę kompletnie wywalone,
Ja właśnie w bodyshop likwiduje szkodę, dzwoniłem też do Tesli bo trudno mi było uwierzyć w taki termin i oni mają faktycznie wywalone. Dzwoniłem też do innego bodyshop i potwierdził termin 11 sierpnia.

Slaww

Fachowiec
Ja właśnie w bodyshop likwiduje szkodę, dzwoniłem też do Tesli bo trudno mi było uwierzyć w taki termin i oni mają faktycznie wywalone. Dzwoniłem też do innego bodyshop i potwierdził termin 11 sierpnia.
Nie przywiązywałbym się do 11 sierpnia, bo mnie termin przesuwali co około 3 tygodnie..

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Ja polecam zobaczyć jak w innej marce zgłosisz uszkodzenie to co ci powiedzą. Będzie się wypierał salon, że to Twoja wina przez 3 tygodnie, po 5 tygodniach, interwencji w centrali i 3 pismach przedsądowych przyjmą samochód, po trzymaniu 3 dni + długi weekend powiadomią, że nie ma pana Józka, co wymienia te szyby, wróci za 2 tygodnie, potem pan Józek zamówi części i po 12 tygodniach dotrą z Chin. Wymiana na odpierdziel, że nie da się tego przyjąć przy odbiorze - odbiera Pan, albo 3 tyg zostawia Pan nam na placu... Zastępcze auto to 2 sztuki na cały salon w rotacji z jazdami próbnymi.

Finalnie po 20 tygodniach zrobione, -12 000 zł, w tym aktualizacja automapy z płyty CD, trwająca 8h policzona po cenie 200PLN za roboczogodzinę serwisanta...

krzyss

Pionier e-mobilności
Ja polecam zobaczyć jak w innej marce zgłosisz uszkodzenie to co ci powiedzą. Będzie się wypierał salon, że to Twoja wina przez 3 tygodnie, po 5 tygodniach, interwencji w centrali i 3 pismach przedsądowych przyjmą samochód, po trzymaniu 3 dni + długi weekend powiadomią, że nie ma pana Józka, co wymienia te szyby, wróci za 2 tygodnie, potem pan Józek zamówi części i po 12 tygodniach dotrą z Chin. Wymiana na odpierdziel, że nie da się tego przyjąć przy odbiorze - odbiera Pan, albo 3 tyg zostawia Pan nam na placu... Zastępcze auto to 2 sztuki na cały salon w rotacji z jazdami próbnymi.

Finalnie po 20 tygodniach zrobione, -12 000 zł, w tym aktualizacja automapy z płyty CD, trwająca 8h policzona po cenie 200PLN za roboczogodzinę serwisanta...
Mercedes czy BMW ? :)